Stephane Robert premočen za Kavčiča!

20.02.2010

TANGER, MAROKO - Na teniškem Challenger turnirju z nagradnim skladom 30,000 USD je prva violina slovenskega tenisa Blaž Kavčič izgubil v polfinalu s Francozem Stephanom Robertom.

1. nosilec Robert je bil od tretjepostavljenega Ljubljančana boljši po dveh nizih s 6-0, 7-5, tekma pa je bila odločena po 1 uri in 29 minutah.

Tudi danes dež ni prizanesel organizatorjem, saj sta polfinalista prekinila dvoboj pri 2-0, 30:15 za 65. igralca sveta iz Montagrisa v Franciji, ki je na začetku meseca igral v velikem finalu ATP turnirja serije 250 v Južni Afriki.

Kavčič je tik pred koncem srečanja zamenjal tudi lopar, ker mu je počila struna

V prvem nizu je Francoz izkoriščal prav vse napake 22-letnega Kavčiča, s 100% izkupičkom priložnosti za brejk (3/3) pa mu ni prepustil niti igre. Blaž je izjemno slabo igral na svoj prvi servis (2/8), še slabše pa na drugega (1/7), tako je skupaj na svoj začetni udarec dobil vsega 3 točke, skupno pa 9.

V drugem nizu je Kavčič igral veliko bolje, gledali pa smo poplavo brejkov (7), odločilni pa je v 12. igri uspel 29-letnemu Francozu, ki bo tako igral v današnjem finalu, ki je na sporedu čez 2 uri. Treba je povedati, da je varovanec trenerja Davida Lenarja včeraj na terenu preživel več kot 5 ur (dobil je dva dvoboja), kar mu je verjetno vzelo veliko moči za današnji dvoboj.

Blaž se bo z uvrstitvijo v polfinale moral zadovoljiti z 29 točkami, ki bodo še popravile njegovo uvrstitev na lestvici (112. mesto), na račun pa je pospravil 1,500 USD.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete