Marija Šarapova z lahkoto do naslova!

21.02.2010

MEMPHIS, ZDA - Rusinja Marija Šarapova je na WTA turnirju v Memphisu, upravičila vlogo 1. favoritinje in z lahkoto osvojila naslov. V finalu je premagala Švedinjo Sofio Arvidsson s 6:2, 6:1 v nizih in postala kraljica v *mestu kraljev.

*mesto kraljev - Memphis je dobil ime po prestolnici starega Egipta





Marija Šarapova (16. na svetu) je letos pred turnirjem v Memphisu odigrala samo en dvoboj na uradnih tekmovanjih in to na odprtem prvenstvu Avstralije, kjer je nepričakovano izgubila že v 1. krogu. Do svoje 21. lovorike v karieri je prišla brez izgubljenega niza.

Prvopostavljena Rusinja je bila v finalu turnirja serije International, z nagradnim skladom 220,000 USD, velik favorit, vlogo pa je upravičila več kot suvereno, saj v vseh dvobojih ni oddala niti niza. Če pogledamo njeno pot do slavja v Memphisu vidimo, da je v petih dvobojih tekmicam prepustila vsega 21 iger, njena zmaga v finalu s 6-2, 6-1 proti Sofiji Arvidsson iz Švedske pa je bila ena hitrejših v tem tednu.

Švedinja, ki je do finala zmagala na 6 dvobojih, saj se je morala prebiti iz kvalifikacij, je po 2-2 v prvem nizu nato izgubila kar 9 iger zapored. Pri 6-2 in 5-0 pa je na svojem servisu ubranila zaključno žogo Šarapovi in prišla do častne igre v drugem nizu.

"Potrebovala sem dvoboje in tukaj sem jih igrala 5 ter na koncu slavila. Zelo sem vesela tega. Mislim, da sem igrala konstantno skozi ves turnir in imela pravo taktiko proti nasprotnicam. Za menoj je res dober teden", je povedala sibirska lepotica, ki je lani zaradi poškodbe ramena prvič po 5. letih izpadla iz top 10 in zdrsela do 126. mesta na WTA lestvici. V ponedeljek bo na najnovejši lestvici že na 13. mestu, kar je daleč od njene najboljše uvrstitve, a do meseca maja ne brani nobene točke, zato je njena pot med najboljše odprta.






"Malo po malo se vračam v staro formo. Več dvobojev bom igrala, bolj bom samozavestna. Občutki se vračajo na svoje mesto in tudi instinkt je vedno boljši".

Sofia Arvidsson je želela tukaj osvojiti svoj 2. turnir serije WTA v karieri (prvega je leta 2006 osvojila prav v Memphisu), a je bila proti močni igri Marije Šarapove nemočna.

"Je zelo dobra igralka. Proti njej moraš biti res vroč, če želiš zmagati. Tokrat je bila predobra".

foto : daylife.com
pripravil : Marjan B.



Regions Morgan Keegan Champs / Cellular South Cup 2010
Memphis, ZDA
Febuar 14 - 20, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podalaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(1) Maria Sharapova (RUS) d. (Q) Sofia Arvidsson (SWE) 62 61

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete