Pavljučenkova kljub napornemu dnevu do prve lovorike v karieri!

08.03.2010

MONTERREY, MEHIKA - Rusinja Anastasja Pavljučenkova je zmagovalka turnirja serije WTA International v Monterreyu, s tem pa je prišla do prvenca v svoji karieri.

19-letna Pavljučenkova je skoraj točno leto dni po tem, ko je igrala v polfinalu Indian Wellsa, le prišla do prve trofeje, ko je v finalu Monterreya premagala Slovakinjo Danielo Hantuchovo z 1-6, 6-1 in 6-0.

Tretjepostavljena Rusinja je najmlajša igralka v Top 40 na teniški lestvici WTA, v 2. krogu pa je izločila Polono Hercog. Jasno je bilo, da je vrstnica s Kamnice pri Mariboru v odlični formi in takratna zmaga Pavljučenkove je že dala slutiti, da bo tokrat šla do konca. In res, Rusinja je v dvojnem nedeljskem programu zmagala dvakrat. Prvo je v zaostalem polfinalu, ki ga je dan prej prekinil dež, izločila Latvijko Sevastovo, v večernih urah pa je Slovakinji Danieli Hantuchovi pokazala lekcijo tenisa po izgubljenem prvem nizu.

Naslov se je začel graditi v drugem nizu, ko je Pavljučenkova zadevala 'winnerje' z vseh strani in tekmici v drugem in tretjem nizu prepustila le eno igro, osvojila pa je 12 iger od zadnjih 13.

Anastasja Pavljučenkova bo imela na Monterrey lepe spomine. Prvega ne pozabiš nikoli pravijo

''Po prvem dvoboju sem se morala regenerirati. Na začetku tekme nisem dobro 'čutila' žoge, pa še Daniela je igrala zelo dobro. Počasi sem se navadila na njeno igro in se borila. Ja, veliko je emocij po prvem naslovu'', je povedala presrečna Rusinja, ki je do sedaj najdlje prišla lani na Indian Wellsu, ko je na poti do polfinala premagala dve Top 10 igralki, Jeleno Janković in Agnieszko Radwansko, potem pa jo je ustavila Ana Ivanović.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Monterrey Open 2010
Monterrey, MEH
Marec 1 - 7, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(3) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. (2/WC) Daniela Hantuchova (SVK) 16 61 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete