Serena Williams najboljša športnica sveta leta 2009; Federer tokrat praznih rok zaradi Usaina Bolta

10.03.2010

ABU DHABI - V Abu Dhabiju so podelili letošnje športne oskarje, t.i. LAUREUSE, tenis pa je med športi pobral dva prestižna kipca.

Za najboljšo športnico lanskega leta so izbrali Američanko Sereno Williams, ki je tako prišla do drugega Laureusa v karieri. Prvič je nagrado dobila že pred sedmimi leti, letos pa si ga je prislužila z zmagami na OP Avstralije in Wimbledonu v letu 2009. Pravzaprav je temnopolta Američanka v svojo vitrino postavila že tretji kipec, saj je leta 2007 dobila nagrado za najboljšo povratnico leta.

Serena Williams je najboljša športnica sveta za leto 2009

Prav v tej kategoriji pa je letos zmagala še ena tenisačica. Jasno, povratnica leta je kdo drug kot Belgijka Kim Clijsters, ki se je lani avgusta vrnila na teniška igrišča in že na tretjem odigranem turnirju, OP ZDA, pokorila vso konkurenco. Mlada mamica je bila s teniških igrišč odsotna 2 leti in pol.

Zanimivo, da je tokrat praznih rok ostal največji teniški igralec Roger Federer, kljub temu, da je lani imel eno najboljših sezon v karieri. Zmagal je na OP Francije, s tem prišel do kariernega grand slama, čez en mesec pa je slavil še šestič na Wimbledonu, ter z osvojenim 15. turnirjem za Grand Slam postal nesmrten, ko je prehitel dosedanjega rekorderja Peta Samprasa. Švicarski as se je lani tudi poročil ter povil dvojčici prvorojenki, a vse to ni bilo dovolj, za velikega Usaina Bolta, Jamajčana, ki je drugič zapored v naročje vzel Laureusa.

Jamajčan je pravi strup za najboljše teniške igralce, saj je lani prestižno nagrado speljal Rafaelu Nadalu, ki je leta 2008 osvojil Roland Garros, Wimbledon, olimpijski turnir ter pokal Davis (čeprav ni igral v finalu), za nameček pa je postal še prvi igralec sveta. Jah, Bolta, ki je lani osvojil tri zlate medalje na svetovnem prvenstvu v atletiki, si bosta Federer in Nadal dobro zapomnila.

Najhitrejši zemljan in svetovni rekorder na 100 in 200 metrov Usain Bolt je drugič zapored prejel nagrado Laureus za najboljšega športnika sveta

 

Zmagovalci in prejemniki letošnjih Laureusov (7 kategorij)

Laureus World Sportsman of the Year: Usain Bolt

Laureus World Sportswoman of the Year: Serena Williams

Laureus World Team of the Year: Brawn GP Formula One

Laureus World Breakthrough of the Year: Jenson Button

Laureus World Comeback of the Year: Kim Clijsters

Laureus World Sportsperson of the Year with a Disability: Natalie du Toit

Laureus World Action Sportsperson of the Year: Stephanie Gilmore

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete