Ignatik se je sicer upiral skoraj 3 ure, vendar premalo za odličnega Žemljo!

18.03.2010

CALTANISSETTA, ITALIJA - 23-letni Grega Žemlja se je po zmagi v drugem krogu teniškega Challenger turnirja Torneo Internazionale na Siciliji uvrstil v četrtfinale!

Grega, 149. igralec svetovne teniške lestvice ATP, je s 7-5,6-7 (5), 6-3 premagal beluruskega igralca Uladžimirja Ignatika in zabeležil zmago, ki ga pelje med osem najboljših na 42,500 evrov vrednem peščenem turnirju.

19-letni Ignatik (183. na ATP), se je dobro upiral že v prvem nizu, kjer je Grega strl njegov odpor v zaključku, ko mu je drugič vzel servis, v drugem pa je s hitrim brejkom držal pod kontrolo potek srečanja vse do 9. igre, ko je Belorus izkoristil edino priložnost za odvzem servisa in se z ribrejkom vrnil v igro (Žemlja je serviral za zmago) ter izsilil podaljšano igro. Slednja je bila zelo nepredvidljiva, iz nje pa je izšel zmagovalec Ignatik ter po 2 urah borbe poskrbel ta tretji, odločilni niz.

Agresivna igra je Žemlji prinesla brejk v 5. igri, ki ga je potrdil v naslednji, že pred tem pa stalno pritiskal na servis Belorusa, ki je ubranil pet žog za brejk, šeste pa le ni zmogel. V 9. igri je varovanec trenerja Žiga Janškovca še enkrat pritisnil na začetni udarec Ignatika ter zasluženo odšel med osem najboljših. V dvoboju, ki je trajal 2 uri in 48 minut, je Žemlja osvojil le tri točke več od Belorusa (123-120), a prišel do 13 brejk priložnosti (Ignatik 4), v tretjem nizu pa izjemno igral na svoj začetni udarec, saj je osvojil kar 83% točk na prvi servis in 60% na drugega.

V četrtfinalu bo Žirovničan igral s Hrvatom Antoniom Veićem, ki je v uvodnem krogu izločil prvopostavljenega Santiaga Venturo iz Španije. Veić (194. na ATP) in Žemlja do danes še nista prekrižala loparjev na igrišču.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete