Kim Clijsters v spopadu na "mrtvo" premagala Justine Henin in se bo pomerila z Venus Williams za naslov velikega turnirja v Miamiju!

02.04.2010

MIAMI, ZDA - V dvoboju velikih povratnic Belgijk Kim Clijsters in Justine Henin, je na koncu  po "mrtvem teku" slavila Kim z rezultatom 6:2, 6:7, 7:6 v nizih in se uvrstila v finale, kjer jo že čaka Venus Williams, ki je bila boljša od Marion Bartoli s 6:3,6:4!

Značilnost dvoboja so bile nevsiljene napake na obeh straneh. Slavni igralki sta bili zelo nervozni in sta v določenih trenutkih igrali kot amaterki. Kim je dobila 1. niz dokaj lagodno, saj je vzela servis nasprotnici v 8. igri in s svojimi hitrimi servisi in močno igro na osnovni črti ni ponudila priložnost Justine, da se vrne v igro.





V 2. nizu se je zgodba nadaljevala do 3:0 za Kim, nato pa se je Heninova prebudila in izenačila na 3 tako, da se je niz odločal v podaljšani igri. Tam je Kim naredila preveč napak in odločitev o zmagovalki se je prenesla v 3. niz.

V 3. nizu sta igralki pokazali nekaj vrhunskih točk. Obe sta enkrat izgubili svoj servis in za končno zmago je odločala podaljšana igra. Živci so kot kaže naredili svoje in po velikem številu napak na obeh straneh, se je na koncu veselila Kim Clijsters!

Venus v letošnji sezoni pospravlja z nasprotnicami medtem, ko se njena sestra Serena bori s poškodbo. Po nanjovejših podatkih se ni prijavila tudi za turnir v Rimu

Venus Williams, 3. nosilka na 4,5 milijona vrednem WTA turnirju, se je pred današnjim obračunom z Marion Bartoli pomerila dvakrat, izid pa je bil izenačen. Včeraj se ni dala zmesti in je zabeležila že 15. zaporedno zmago potem, ko je Francozinjo ugnala s 6-3, 6-4. Ja, nekateri so Venus že odpisali pred začetkom letošnje sezone, toda starejša od najbolj znanih teniških sester, pri 29. letih zmaguje kot po tekočem traku.

foto : ap
pripravil : Marjan B.

Sony Ericsson Open 2010
Miami, ZDA
23.03.2010-04.04.2010
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Polfinale:
(3) Venus Williams (USA) d. (13) Marion Bartoli (FRA) 63 64
(14) Kim Clijsters (BEL) d. (WC) Justine Henin (BEL) 62 67(3) 76(6)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete