Bravo Polona in Kata; Do vstopa v svetovno skupno manjka le še točka

24.04.2010

MARIBOR - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed je po zaslugi Katarine Srebotnik in Polone Hercog le še zmago oddaljena od vstopa v 2. svetovno skupino. Odločilno točko bo že jutri ob 12. uri poskušala priboriti Polona Hercog.

Prvo sta pred gledalce, na peščeno igrišče v mariborski dvorani Lukna, stopili Katarina Srebotnik in najboljša japonska tenisačica Kimiko Date-Krumm. Začetna nervoza je 29-letni Slovenki, ki ima stalno prebivališče v Dubaju, preprečila dober začetek, zato je izkušena Kimiko že v prvi igri prišla do brejka. Kar tri dvojne napake je naredila Srebotnikova že v tej uvodni igri, a trema se je vse bolj topila. V 8. igri, ko je Kata prišla do izenačenja, pa se je otresla vsega pritiska in nadaljevala v velikem slogu. V 12. igri ji je uspel še drugi brejk, s katerim je dobila prvi niz, v drugem pa takoj izgubila servis igro, kar pa je bilo tudi vse iz strani tenisačice iz dežele vzhajajočega sonca, 39-letne Kimiko Date-Krumm. Velenjčanka, ki je takorekoč igrala pred domačimi gledalci, je nanizala naslednjih šest iger zapored za gladko zmago in prvo slovensko točko.

Kimiko Date-Krumm je Katarini Srebotnik lahko parirala le do 8. igre prvega niza

Takoj za tem sta se pomerili najvišje uvrščena Slovenka na teniški lestvici WTA Polona Hercog (52.) in leto starejša tekmica Ajumi Morita. Tudi Hercogova, ki je doma iz Kamnice pri Mariboru in je v dvorani imela največ navijačev, je začela zelo živčno ter izgubila prvi niz s 6-3. No, nadaljevanje je pripadlo Štajerki, ki je že v drugem nizu pokazala vse svoje kvalitete, v tretjem pa le še dokončala delo in Slovenijo na korak približala svetovni skupini.

Ajumi Morita je v Lukni odnesla niz, točke pa ji Polona ni prepustila

Prav Polona bo jutri z otvoritveno tekmo dneva proti Kimiko Date-Krumm poskušala zapečatiti usodo japonske izbrane vrste in našemu kapetanu Iztoku Božiču ''olajšati dušo'', da bo lahko na teren poslal tudi ostali naši reprezentantki Mašo Zec-Peškirič in Tadejo Majerič. (če se bodo za to odločili). S tem bi se naša ženska teniška reprezentanca vrnila v svetovno skupino, kjer je igrala v letih 2003 in 2004, Japonke pa so iz nje izpadle leta 2008.

Polona Hercog je bila dobro razpoložena že pred dvobojem, danes pa je lahko z razlogom nasmejana. Jutri jo čaka težka naloga, ki ji je Polona sigurno kos. Držimo pesti!

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Fed Cup, 2. svetovna skupina (Play Off):

SLOVENIJA - JAPONSKA 2-0
Kraj: Ljudski VRT, Dvorana Lukna, Maribor, SLO (pesek-dvorana)

Sobota:

Katarina Srebotnik (SLO) v Kimiko Date-Krumm (JPN) 75 61
Polona Hercog (SLO) v Ayumi Morita (JPN) 36 61 63

Nedelja:

Polona Hercog (SLO) v Kimiko Date-Krumm (JPN)
Katarina Srebotnik (SLO) v Ayumi Morita (JPN)
Polona Hercog/Katarina Srebotnik (SLO) v Rika Fujiwara/Yurika Sema (JPN)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete