Srebotnikova junakinja Lukne; Slovenke napredovale v svetovno skupino!

25.04.2010

MARIBOR - Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed, se je uvrstila in po šestih letih vrnila v svetovno skupino!!! Zadnjo, odločilno točko, je priborila izjemna Katarina Srebotnik, ki je s 6-1, 6-4 premagala Ajumi Morito. Bravo Kata!

Naša dekleta so z zmago Katarine Srebotnik nad drugo tenisačico Japonske prišle do tretje točke, ki jih pelje v tako željeno 2. svetovno skupino. Že včeraj sta v mariborski dvorani Lukna, ki je prekrita s peščeno podlago, zmagi priborili Srebotnikova in Polona Hercog, no slednja je današnjo prvo tekmo proti 39-letni Kimiko Date-Krumm sicer izgubila s 6-4, 6-2, a je Kata pokopala upe igralk iz dežele vzhajajočega sonca še pred morebitno, odločilno tekmo dvojic.

Katarina Srebotnik je z dvema zmagama popeljala Slovenijo v elito svetovnega ženskega tenisa

S tem se naša dekleta s kapetanom Iztokom Božičem na čelu, vračajo med 16 najboljših reprezentanc sveta, Srebotnikova pa je letos v pokalu Fed dobila prav vse posamične dvoboje. Če ji ne gre vse po načrtih na turneji WTA, si bo 29-letna Velenjčanka nabrala potrebno mero samozavesti vsaj v tem tekmovanju, kjer pred letošnjim letom nekaj časa ni nastopala. Jasno je, da je Srebotnikova veliko, veliko boljša igralka, kot kaže njena uvrstitv na lestvici, kjer zaseda nerealno 385. mesto.

Tudi v Mariboru je Kata prišla do dveh zmag brez izgubljenega niza. Včeraj je po nervoznem začetku nato deklasirala Japonko Kimiko Date-Krumm, danes pa je že v prvem nizu Ajumi Moriti pokazal lekcijo tenisa, ko ga je dobila s 6-1. Vse kar je 20-letni Japonki danes uspelo je bil ribrejk na začetku drugega niza, a je Velenjčanka v naslednji igri spet povedla in vodstva ter konče zmage za Slovenijo ni več izpustila iz rok.

Polona Hercog je izgubila posamični dvoboj s Kimiko Date-Krumm, a je že včeraj priborila pomembno, pomembno točko, ko je ugnala Ajumi Morito

Sicer je drugi dan tekmovanja bolje začela japonska izbrana vrsta, saj je veteranka Date-Krummova nepričakovano gladko odpravila Polno Hercog na njeni najljubši podlagi - pesku. Sam začetek je bil dokaj izenačen, v končnici prvega niza pa je Japonka prišla do odločilnega brejka za prvi niz. V drugem sta ji uspela še dva za zmanjšanje izida in zmago, ki je našim tekmicam ohranila upanje za vstop v svetovno skupino le do naslednjega dvoboja.

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Fed Cup, 2. svetovna skupina (Play Off):

SLOVENIJA - JAPONSKA 3-1
Kraj: Ljudski VRT, Dvorana Lukna, Maribor, SLO (pesek-dvorana)

Sobota:

Katarina Srebotnik (SLO) v Kimiko Date-Krumm (JPN) 75 61
Polona Hercog (SLO) v Ayumi Morita (JPN) 36 61 63

Nedelja:

Kimiko Date-Krumm (JPN) d Polona Hercog (SLO) 64 62
Katarina Srebotnik (SLO) v Ayumi Morita (JPN) 61 64
Polona Hercog/Katarina Srebotnik (SLO) v Rika Fujiwara/Yurika Sema (JPN)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete