Verdasco je podaljšal špansko vladavino v Barceloni!

25.04.2010

BARCELONA, ŠPANIJA - Številka 9 teniške lestvice ATP Fernando Verdasco je na najboljši način zakrpal finalni poraz, ki ga je doživel preteklo nedeljo na turnirju serije 1000 v Monte Carlu proti rojaku Nadalu. V današnjem nedeljskem popoldnevu je v kvalitetnem dvoboju in finalu turnirja Barcelona Open BancSabadell premagal Šveda Robina Soderlinga s 6-3, 4-6 in 6-3 ter petič v karieri dvignil zmagovalno lovoriko.

Oba finalista, tako Soderling kot Verdasco, hitita k drugi zaporedni uvrstitvi na zaključni turnir, ki bo novembra v londonski O2 Areni, a pustimo to za kasneje. 26-letni Verdasco verjetno v tem trenutku igra tenis svoje dosedanje kariere. ''Vedno sem sanjal, da tu osvojim naslov'', je dejal Španec, ki prihaja iz Madrida, mesta, ki je na nogometnem prizoršču največji tekmec Barceloni, sloviti 'El Classico' pa pozna ves svet. ''Odrasel sem ob gledanju tukašnjega turnirja po televiziji. Vzhičen sem. To je moja prva turnirska zmaga na turnirjih serije 500 in druga v domovini. V zadnjih dveh tednih sem vknjižil 1000 točk, kar je trenutni vrhunec moje kariere'', je še dodal Verdasco ob koncu dvoboja, ko je s končno zmago podaljšal vladavino Špancev na rdečem pesku v katalonski prestolnici in se pridružil Carlosu Moyi (2003), Tommyu Robredu (2004) in Rafaelu Nadalu (2005-2009).

'Nando' se je zelo veselil zmage. Slavje v slogu zmagovalcev Formule 1 pa so občutili tudi pobiralci žogic

Pred tekmo je Verdasco proti Švedu izgubljal v medsebojnih dvobojih z 1-4, prav tako pa je tudi oba obračuna na pesku dobil Soderling, ki je v prvem nizu prišel do zaostanka v 7. igri, v 9. pa je še enkrat klonil za izgubljeni niz. Drugi niz se je začel z izmenjavo brejkov, visokorasli Skandinavec pa je z ukradeno servis igro Špancu v 7. igri prišel do izenačenja v nizih in podaljšanja finala.

Tretji, odločilni niz, je odločila 4. igra in četrti brejk Verdasca, ki je nato ohranil mirne živce in po 2 urah in 4 minutah na svoj servis odločil letošnjega zmagovalca. 25-letni Soderling je v Barceloni prvič letos igral na peščeni podlagi in takoj prišel do finala, a tokrat mu je za drugi letošnji naslov  v tretjem nizu zmanjkalo nekaj boljših udarcev na bekend strani. Po koncu je tudi sam priznal, da na začetku ni dobro čutil žoge, zmago pa je izpustil zaradi preveč napak v tretjem nizu. ''Fernando je igral zelo dobro. Dobre igre v zadnjih dveh tednih so mu dale prepotrebno mero samozavesti in v nadaljevanju sezone bo še kako trd in neugoden tekmec'', je Verdasca pohvalil Šved.

Robinu Soderlingu pred katalonskimi gledalci ni uspelo dobiti finala

Fernando Verdasco je za zmago dobil ček v višini 286,000 evrov in 500 točk, Robin Soderling pa se bo moral zadovoljiti s 144,000 € in 300 točkami. Oba se sedaj že odpravljata v Rim, kjer se je že začel drugi letošnji masters turnir na peščeni podlagi.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Barcelona Open BancSabadell 2010
Barcelona, ŠPA
19.04.2010-25.04.2010
Nagradni sklad: $1550000
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[5] [WC] F Verdasco (ESP) d [2] R Soderling (SWE) 63 46 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete