'Goodbye Estoril' za Federerja!

08.05.2010

ESTORIL, PORTUGALSKA - Prvi igralec sveta in seveda prvi nosilec turnirja Estoril Open Roger Federer, je izgubil polfinalni dvoboj s Špancem Albertom Montanesom.

Švicarski maestro že v prejšnjih dveh krogih portugalskega peščenega turnirja ni blestel in njegov današnji izpad je še poglobil krizo 16-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ki je v Estorilu slavil leta 2008. Če je v Indian Wellsu, Miamiju in Rimu izgubil po težkem boju, je tokrat branilec naslova Albert Montanes zasluženo zmagal.

Montanes je švicarskega teniškega velezvezdnika ugnal  82 minutah z rezultatom 6-2 in 7-6.

Albert Montanes je naslednji, ki je dobil skalp velikega Rogerja Federerja


Federer, ki je v Estoril prišel z namenom, da ujame 63. naslov v karieri, je storil 48 nevsiljenih napak v vlažnih pogojih in zelo počasnem igrišču, saj se je dvoboj začel več kot dve uri kasneje zaradi močnega deževja.

Na vprašanje, ali zaskrbljen zaradi svoje forme pred Roland Garrosom, je švicarski zvezdnik dejal: "Nisem zaskrbljen. To je še preveč oddaljeno. Moj cilj ni zmagati 12 turnirjev na leto, ampak veliki dogodki: mastersi, grand slami, zaključni turnir in ohranitev prvega mesta na lestvici ATP''.

Federer je prvič izgubil servis v 3. igri, ko je zadel predolg forehand in Montanes je izkoristil tretjo žogo za brejk, v le 29 minutnem prvem nizu pa je Roger naredil 19 nevsiljenih napak.

29-letni Španec je v 4. igri drugega niza ubranil dve brejk priložnosti, v tajbrejku pa je Baselčan vodil že 5-2. Od tistega trenutka naprej je Montanes dobil kar pet točk zapored, tri po zaslugi Federerja, ki je naredil napake na forehandu, s tem pa je prišel do prve zmage v štirih medsebojnih srečanjih.

28-letnega Švicarja čaka še veliko dela, da bo na Roland Garrosu lahko bolj brezskrbno stopil na igrišče



''Teren je bil zelo počasen, vendar me to ni motilo'', je dejal Federer. ''Odraščal sem v Švici, kjer imamo veliko dežja. Razočaran sem nad tekmo, kjer sem spet zelo slabo začel. V drugem nizu nisem igral slabo. Imel sem nekaj priložnosti, a sem se slabo gibal. V to moram vložiti še veliko dela''.

Federer je le še 6 tednov oddaljen od rekorda Peta Samprasa, ki je na vrhu teniške lestvice, kot številka 1, zdržal 286 tednov, današnji zmagovalec Albert Montanes pa bo imel jutri priložnost, da v Estorilu ubrani naslov iz lanskega leta. Njegov nasprotnik bo domačin Federico Gil, ki je v drugem polfinalu po treh nizih izločil Španca Guillerma Garcia-Lopeza.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Estoril Open 2010
Estoril, POR
03.05.2010-09.05.2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Polfinale:

[4] A Montanes (ESP) d [1] R Federer (SUI) 62 76(5)
F Gil (POR) d [5] G Garcia-Lopez (ESP) 62 57 63

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete