Žemlja v 1. krogu kvalifikacij Roland Garrosa na Belorusa!

17.05.2010

PARIZ, FRANCIJA - Organizatorji peščenega grand slam turnirja, t.i. Roland Garros, so danes izžrebali pare za moški kvalifikacijski del.

V bobnu je bil tudi listek z imenom Grega Žemlja, ki je trenutno 142. igralec sveta, v kvalifikacijah OP Francije pa je 26. nosilec. 23-letni Žirovničan se bo v 1. krogu pomeril z Belorusom Vladimirjem Ignatikom, katerega je letos že premagal na challenger turnirju v Caltinassetti. Štiri leta mlajši Belorus je 182. igralec na teniški lestvici ATP, letos pa še ni pogledal čez 2. krog na challenger turnirjih, zato bi Grega lahko izkoristil svoje izkušnje, kar bi ga v 2. krogu pripeljalo na zmagovalca dvoboja Riccardo Ghedin (ITA, 236.)-Guillermo Alcaide (ŠPA, 228.).

V odločilnem krogu je najvišje postavljen igralec, ki bi lahko igral z Žemljo, Španec Santiago Ventura (14. nosilec, 136. na ATP), ki je prav pretekli teden v Zagrebu prišel do uvrstitve letošnjega leta, ko je v finalu izgubil s Kazahstancem Šukinom.

Grega Žemlja je pripravljen na ponoven vstop in igranje v glavnem delu turnirja za grand slam. Na travi in trdi podlagi je že igral, sedaj pa je čas še za pesek.

V kvalifikacijah igra 128 tenisačev, ki morajo za vstop v glavni žreb premagati tri nasprotnike. V glavni del OP Francije se uvrsti 16 kvalifikantov, Grega pa ima s kvalifikacijami že dobre izkušnje, saj je bil udeleženec grand slam turnirja lani na Wimbledonu in letos na OP Avstralije. Dvoboj z Ignatikom bo na sporedu kot četrti na igrišču številka 8.

Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič, trenutno 113. igralec sveta, je kot prvi Slovenec uvrščen v glavni del Roland Garrosa, njegov nasprotnik pa bo znan v petek 21. maja, ko bodo organizatorji opravili žreb.

Med dekleti imamo v glavnem delu dve predstavnici, Polono Hercog in Katarino Srebotnik, Maša Zec-Peškirič pa bo nastop med najboljšimi 128 igralkami poskušala doseči preko kvalifikacij. Žreb le teh bo znan jutri.

pripravil: L.S.

foto: Facebook, tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete