Federer: ''Rafa, kaj ti bodo lovorike, če ne osvojiš Roland Garros''

18.05.2010

Prvi teniški igralec sveta Roger Federer ni bil preveč razočaran zaradi poraza proti Nadalu v finalu turnirja serije 1000 v Madridu. Švicar je bil še 14. poražen proti rivalu, ki je upravičil sloves kralja peska.

Poleg tega je Nadal postal edini tenisač, ki je osvojil vse tri masterse na peščeni podlagi, Monte Carlo, Rim in Madrid. Toda Federer misli drugače. Poudaril je, da bo sezona na pesku pripadla tistemu, ki bo osvojil Roland Garros in ne tistemu, ki je do sedaj osvajal turnirje na tej podlagi.

Roger Federer je pred Roland Garrosom poskrbel za 'dvig temperature'

''Rafina in moja sezona na pesku bo odločena na Roland Garrosu, nič prej. Videli bomo kaj se bo zgodilo v naslednjih treh tednih. Tudi če zmagamo na vseh turnirjih pred OP Francije, kot na primer Nadal, nam to nič ne pomaga, če izpademo v 1. krogu Roland Garrosa'', je izjavil Švicar.

Nadal je bil seveda kar malo presenečen nad stavkom najboljšega igralca sveta, s katerim se seveda ni strinjal. ''Hmm...to je zanimiv pogled na to stvar, s katero se ne bi strinjal. Mislim, da to ni pošteno, da je uspeh sezone na pesku odvisen le od enega turnirja'', je dejal Rafa.

Rafael Nadal je z zmago v Madridu priešl do 18. naslova na turnirjih serije masters in s tem zrušil rekord Andreja Agassija, s katerim si je do sedaj delil rekord. Najbolj fascinantno je to, da je Nadalu to uspelo pri 23. letih, Američanu pa pri 34.

Roland Garros se začne že v nedeljo, vsekakor pa gre Nadal v ogenj z veliko popotnico - tremi osvojenimi masters turnirji na pesku, medtem ko Federer ni dvignil pokala že vse od OP Avstralije v Melbournu. Je pa zato prilil olje na ogenj.

pripravil: L.S. (vir: tennistalk.com)

foto: daylife.com, atpworldtour

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete