Grega Žemlja si je odlično začel tlakovati pot, ki pelje v glavni del Roland Garrosa!

18.05.2010

ROLAND GARROS - 23-letni Gorenjec Grega Žemlja (142. na ATP), doma z Žirovnice, je odlično začel z nastopi v kvalifikacijah  na peščenem grand slamu v Parizu.

Drugi slovenski lopar, dvakratni udeleženec turnirjev največje četverice, je v prvem kvalifikacijskem krogu še drugič v letošnjem letu po treh nizih premagal Belorusa Vladimirja Ignatika, 182. igralca sveta. Bravo Grega! Tokrat je zmagal po 2 urah z rezultatom 6-7, 6-4, 6-2 in se bo v drugem krogu pomeril s Špancem Guillermom Alcaidom.

Grega je letos že preskočil kvalifikacije Melbourna

19-letni Ignatik, ki se je moral sprijazniti s porazom proti Žemlji že na challenger turnirju v Caltinassetti, je tokrat prišel do prvega niza po podaljšani igri, v drugem in tretjem pa je Grega zbral misli in odločil tekmo v svojo korist. Žemlja je tokrat odlično igral na svoj začetni udarec, saj je na prvega v svojo korist pretvoril 77% žog, na drugega pa 62%, s tem, da je tekmecu 'nasul' tudi 14 asov. Vse skupaj si je 26.postavljeni Žemlja priboril kar 10 brejk priložnosti, od katerih je izkoristil 4 (Ignatik 1/2).

23-letni Španec Guillermo Alcaide bo naslednja ovira, ko jo bo moral preskočiti varovanec trenerja Žiga Janškovca. 228. igralec sveta, rojen v Madridu, do sedaj še ni igral proti Gregi, je pa letos premagal kar dva naša tenisača, Blaža Kavčiča v brazilskem mestu Blumenau, Aljaža Bedeneta pa v Curitibi. Nič ne de, čas je, da Žemlja maščuje oba poraza prav na peščenih igriščih Roland Garrosa in se uvrsti v odločilni krog, ki pelje v glavni del ter se pridruži prijatelju Blažu Kavčiču.

Guillermo Alcaide bo nasprotnik Žemlje v 2. krogu kvalifikacij Roland Garrosa

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete