Maša Zec-Peškirič prišla in odšla iz Pariza!

19.05.2010

ROLAND GARROS - Slovenska teniška igralka Maša Zec-Peškirič je nepričakovano hitro zapustila igrišča na Roland Garrosu.

23-letna Jeseničanka je zaigrala v kvalifikacijah peščenega grand slama sezone, kjer je bila 12. nosilka, a se njena pot končala že v 1. krogu, saj jo je izločila domačinka Nathalie Piquion, 236. igralka sveta, z rezultatom 7-5, 6-1.

Maša, ki se ta teden nahaja na 121. mestu WTA lestvice, je pred kakšnim mesecem zamenjala trenerja in sedaj sodeluje z Blažem Trupejem, vse to pa je nekako obrodilo sadove, saj so bili rezultati vidno boljši, no, v Parizu pa se je zalomilo že v uvodnem kvalifikacijskem krogu.

Maša Zec-Peškirič še nikoli ni igrala v glavnem delu Roland Garrosa, ki se igra na njeni najljubši podlagi. Ta želja bo morala počakati na naslednje leto

Izjemno dolg prvi niz je šel na konce v roke 21-letni Francozinji, Gorenjka pa je zapravljala priložnosti za brejk kot po tekočem traku. Kar 13 si jih je priigrala v uvodnem nizu, ki je trajal 79 minut, od tega pa je izkoristila le dve, nasprotnica pa tri od šestih. V drugem, ki se je na koncu izkazal za odločilnega, je prevladovala Piquionova, Zec-Peškiričeva pa je katastrofalno igrala na svoj začetni udarec. Na prvi servis je dobila le 42% točk (5/12), na drugega pa je v statistiko vpisala ničlo (0/5). S takšno predstavo je bilo nemogoče priti do zmage in upanja na morebitno uvrstitev v glavni del slovitega Roland Garrosa, kjer bomo v bobnu imeli Polono Hercog in Katarino Srebotnik.

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete