SUPER: Grega Žemlja le še korak od glavnega dela Roland Garrosa!

20.05.2010

ROLAND GARROS - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je le še en dvoboj oddaljen od glavnega žreba peščenega grand slam turnirja, znanega pod imenom Roland Garros. Bravo Grega!

23-letni Gorenjec, član teniškega kluba Triglav in 142. igralec sveta , je v drugem kvalifikacijskem krogu premagal neugodnega Španca Guillerma Alcaideja s 6-4, 6-4 in bo za vstop v glavni del Roland Garrosa igral s še enim španskim igralcem, 14. nosilcem kvalifikacij Santiagom Venturo, ki je v drugem krogu premagal Belgijca Bemelmansa.

Grega Žemlja bo jutri poskušal priti do novega mejnika v zgodovini slovenskega tenisa

Dvoboj na igrišču številka 11 med Špancem, ki je na 228. mestu ATP lestvice in Gregom Žemljo je trajal 1 uro in 9 minut. Zelo izenačen dvoboj je prevesil tehtnico na stran Žirovničana po zaslugi odličnega izkoristka prvega servisa, saj je tu izkoristil kar 82% žog (32/39) tekmec pa le 69% (25/36). Na ta  način Špancu ni uspelo priti do brejka v dvoboju, še tiste štiri, ki si jih je priboril, pa je Žemlja ubranil.

V prvem nizu je 26. nosilec kvalifikacij Žemlja prišel do brejka v 7. igri, ko je zaostajal 40:15, v drugem pa mu je edina priložnost za odvzem servisa uspela v 9. igri, že v naslednji pa je izkoristil drugo zaključno žogo za vstop v odločilni dvoboj, ki pelje zmagovalca v glavni žreb največjega peščenega turnirja na svetu. Oba sta na koncu prišla do 7 asov in 2 dvojnih napak.

Santiago Ventura je zadnja ovira na poti Žirvničana

Španec Santiago Ventura bo ovira, ki jo bo moral Grega preskočiti, da se pridruži Blažu Kavčiču v žrebu, ki ga bodo organizatorji OP Francije opravili jutri. 30-letnik iz Burriana je 122. igralec sveta, z Žemljo pa se do sedaj še nista pomerila. Pred dvema letoma je Ventura zasedal 65. mesto na ATP lestvici, na zadnjem challengerju v Zagrebu pa je izgubil v finalu, pred tem pa je šestkrat izgubil v uvodnem krogu. Grega bi z zmago kot prvi Slovenec že tretjič zaigral v glavnem delu turnirjev za grand slam, poleg tega pa bi mu to uspelo na vseh treh podlagah - travi, trdi in pesku. Srečno Grega!

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si, Facebook, daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete