Grega Žemlja: ''Pri zaključni žogi nasprotnika sem imel 'prazno glavo' !'' V 1. krogu Roland Garrosa s Juanom Monacom!

22.05.2010

ROLAND GARROS - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja (142. na ATP), bo po uspešno opravljenih kvalifikacijah v 1. krogu pariškega turnirja za grand slam igral s peščenim specialistom za pesek, 26. nosilcem Juanom Monacom.

26-letni Argentinec, doma iz najbolj teniškega mesta sveta Tandila (tam je doma tudi Juan Martin del Potro), ima v svojih vitrinah tri naslove s turnirjev serije ATP, vse tri pa je seveda zabeležil na pesku leta 2007. Kakšen je njegov renome na peščeni podlagi pove tudi dejstvo, da je še sedemkrat igral v finalu, tudi letos v Santiagu. 30. igralec sveta ima celo paleto vrhunskih uvrstitev, zanimivo pa je, da na Roland Garrosu ni prišel dlje od 4. kroga, ko mu je to uspelo pred tremi leti, ko se je nahajal v najboljši formi.

Juan Monaco skupaj s Kavčičevim nasprotnikom Eduardom Schwankom ta teden igra za Argentino na svetovnem teniškem pokalu v Dusseldorfu

Žemlja, ki mu je v kvalifikacijah turnirjev za grand slam že tretjič uspel 'veliki met', se je v glavnem žrebu pridružil Blažu Kavčiču (v 1. krogu igra z Eduardom Schwankom), ki je bil v boben s 128 listki uvrščen neposredno, oba pa sta postala prva Slovenca, ki bosta zaigrala na pariškem grand slamu in oba sta za nasprotnika dobila južnoameriška igralca, ki sta doma iz Argentine.

23-letni Gorenjec, ki je doma iz Žirovnice, je že pravi veteran kvalifikacij, a le te so vedno velika loterija, toda Grega je šel v francosko prestolnico povsem neobremenjen. ''Pred začetkom grand slama nisem razmišljal o glavnem turnirju, sem pa že v Zagrebu pokazal dobro igro in si dokazal, da igram dober tenis'', je povedal po koncu zadnjega, tretjega kroga kvalifikacij, kjer je po 'infarktnem' dvoboju izločil španskega veterana Santiaga Venturo (122. na ATP) po treh nizih in velikem preobratu, kjer je med drugim rešil tudi zaključno točko. Le kaj je v tistem trenutku ('match point' nasprotnika) razmišljal?

''Lahko rečem, da so bile vse tekme težke na svoj način, zadnja je bila še najbolj izčrpljujoča. Pri zaključni žogi sem imel 'prazno glavo', osredotočil sem se le na naslednjo točko. V bistvu sem bil skozi celo tekmo dokaj miren, kar je bil po mojem mnenju tudi eden izmed ključev do zmage'', so besede Žirovničana, ki se z žrebom in morebitnim nasprotnikom ne obremenjuje (v tistem trenutku še nismo vedeli, da bo igral z Monacom).

Žemlja je na Roland Garrosu že prišel do treh zmag. Naslednja tarča je Juan Monaco, ki nikakor ni nepremagljiv in to Grega dobro ve

''Glede žreba se ne obremenjujem preveč, verjetno bo vsem kvalifikantom težje igrati proti nosilcem. Preostali potencialni nasprotniki še zdaleč niso lahek žreb, so pa premagljivi'', je strnil misli Grega, ki ima sedaj izkušnje z igranjem prav na vseh različnih podlagah turnirjev za grand slam, saj je bil udeleženec glavnega dela Wimbledona 2009 in OP Avstralije letos januarja. Kateri turnir od največje četverice pa mu je najljubši in kje je za igralce najbolj poskrbljeno?

''Kar se tiče Roland Garrossa kot grand slama, mi je ta od vseh 4 turnirjev še najmanj pri srcu, določene stvari, kot so garderoba in tuši, igrišča za trening, hrana, pisarne, ...je tukaj še vedno zelo dobro, a slabše poskrbljeno kot pa na ostalih treh turnirjih za grand slam. Sicer pa so turnirji velike četverice zame še vedno nekaj posebnega in tudi pariški spada med najlepše turnirje v teniškem koledarju'', je še malo pokomentiral stanje na slovitih peščenih igriščih, kjer bi se letos v 3. krogu lahko pomeril celo s prijateljem Blažem Kavčičem, če bi seveda oba zmagala v prvih dveh. A to je že druga zgodba, ki jo bomo spremljali od jutri naprej, ko se Roland Garros tudi uradno začne.

Srečno Grega in Blaž!

pripravil: L.S.

foto: Facebook, tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete