Dulgherujevi je uspelo še enkrat!

22.05.2010

VARŠAVA, POLJSKA - Leto nazaj, je romunska teniška igralka Alexandra Dulgheru poskrbela za senzacijo, saj je osvojila WTA turnir v Varšavi kot kvalifikantka, na teniški lestvici WTA pa se je nahajala na 201. mestu, kar je pomenilo, da je postala peta igralka v zgodovini, ki je prišla do lovorike z 'rankingom' nad 200.

Verjetno je odveč povedati, da je bil to prvenec Romunke, ki je 600,000 USD vreden turnir v svoj žep pospravila tudi letos, ko je danes v finalnem obračunu s 6-3, 6-4 premagala petopostavljeno Ži Ženg.

Alexandra Dulgheru je kraljica Varšave že drugo leto zapored

Letos je 20-letna Romunka v prestolnico Poljske prišla kot branilka naslova, 32. igralka sveta in lepo popotnico, saj je na pesku letos že ugnala Dinaro Safino in Jeleno Dementjevo. Tudi tokrat je ugnala vso konkurenco. Res, da je do končne zmage potrebovala tri zmage manj, a to ne zmanjša uspeha nepostavljene igralke, ki ima v karieri sedaj dva naslova, oba pa je dobila prav v Varšavi.

Na poti do letošnje končne zmage je izločila Katerino Bondarenko (7. nosilka), v polfinalu Kitajko Li Na (3. nosilka),v finalu pa še njeno rojakinjo Ženg Ži (5. nosilka).

Žengova je v finalu poskušala priti do četrtega naslova v karieri, če pa bi ji uspelo, bi postala prva Kitajka z zmago na turnirju serije premier. Nekaj možnosti za slavje se ji je v finalnem obračunu odprlo v 2. nizu, ko je povedla 4-2, a jo je Romunka s štirimi zaporednimi igrami na svoj račun hitro utišala.

Ženg Ži iz Kitajske ostaja pri treh lovorikah

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Polsat Warsaw Open 2010
Varšava, POL
Maj 17 - 22, 2010
Nagradni sklad: $600000
Podlaga: pesek
Tip: WTA



Finale:

Alexandra Dulgheru (ROU) d. (5) Zheng Jie (CHN) 63 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete