Gisela Dulko deklasirala Viktorijo Azarenko, Željko Krajan ni več trener Dinare Safine!

23.05.2010

PARIZ, ROLAND GARROS - Argentinka Gisela Dulko je v enem od najmočnejših dvobojev 1. kroga v Parizu, deklasirala Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6:1, 6:2 v nizih!





Dvoboj je na 2. največjem prizorišču v Roland Garrosu, ki se imenuje Suzanne Lenglen, trajal le 72 minut. S to zmago je Gisela medsebojne dvoboje izenačila na 2:2, Azarenka pa je postala prva Top 10 nosilka, ki je izpadla že 1. dan grand slam turnirja v Roland Garrosu!

Gisela Dulko si je s to zmago olajšala pot za visoko uvrstitev, saj jo v naslednjih krogih čakajo na papirju lažje nasprotnice.

Dinara Safina prekinila sodelovanje z Željkom Krajanom

Po poročanju ruskega časnika Sport Express, pa naj bi Dinara Safina, še lani 1. igralka sveta, prekinila sodelovanje s hrvaškim trenerjem Željkom Krajanom. Dinara Safina je z Željkom sodelovala 3 leta in je vedno poudarjala, da ima za njen vzpon v letih 2008 in 2009 veliko zaslug prav hrvaški trener.






V zadnjih mesecih se je borila s poškodbo hrbta, kar je pustilo posledice na njeni igri ob vrnitvi v teniško karavano in hkrati s tem tudi drsenje na WTA lestvici. Za turnir v Roland Garrosu je angažirala argentinskega trenerja Gastona Etlisa, ki je bil tudi sam teniški profesionalec, dolgo časa pa je bil trener Guillerma Canasa!

Maria Jose Martinez Sanchez je že spakirala kovčke

Od nosilk se je uvodni dan poslovila presenetljiva zmagovalka letošnjega Premier turnirja v Rimu, Maria Jose Martinez Sanchez. Španka je nepričakovano izgubila proti Uzbekistanki Akgul Amanmuradovi s 6-2, 6-4.

Branilka naslova Svetlana Kuznjecova je preživela prvi test in gladko pospravila z Romunko Sorano Cirsteo. Rusinja je hitro zaostala 0-3, nato pa je nanizala 12 iger od 13 ter prišla šele do druge zmage v petih dvobojih na pesku v letošnjem letu. Njena naslednja nasprotnica bo Nemka Andreja Petković, ki je danes v končnici tretjega niza strla upor Jelene Vesnine.

Svetlana Kuznjecova je lani v finalu premagala rojakinjo Dinaro Safino

Z nastopi je začela tudi 2. nosilka in druga igralka sveta Venus Williams. Že v prvem krogu je imela neugodno nasprotnico, Patty Schnyder iz Švice, a je na koncu le slavila po dveh nizih s 6-3, 6-3. Izjemno je začela pred domačim občinstvom Aravane Rezai, zmagovalka Madrida in turnirja v 'magični kocki'. Rezaijeva je največji francoski adut in v 1. krogu je dokazala, da se nahaja v super formi. Nasprotnica iz Kanade Heidi El Tabakh je v dveh nizih pršla le do dveh iger, Rezaijeva pa bo v 2. krogu igrala z Nemko Angelique Kerber, ki je izločila zadnje čase zelo povprečno, če ne že slabo, Ano Čakvetadze iz Rusije.

 

Marija Kirilenko je po dveh težkih nizih izločila Karolino Šprem


Za večje presenečenje 1. kroga je poskrbela tudi neznana Švedinja Johanna Larsson, ki ji je uspelo izločiti Latvijko Anastasjo Sevastovo, Rusinja Marija Kirilenko pa se je krepko namučila, da je s turnirja spravila Hrvatico Karolino Šprem.

foto : daylife, zimbio
pripravil : Marjan B.

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam

1. krog:
(2) Venus Williams (USA) d. Patty Schnyder (SUI) 63 63
(6) Svetlana Kuznetsova (RUS) d. Sorana Cirstea (ROU) 63 61
Gisela Dulko (ARG) d. (10) Victoria Azarenka (BLR) 61 62
(14) Flavia Pennetta (ITA) d. Anne Keothavong (GBR) 62 62
(15) Aravane Rezai (FRA) d. (Q) Heidi El Tabakh (CAN) 61 61
(19) Nadia Petrova (RUS) d. (Q) Zhang Shuai (CHN) 60 63
Akgul Amanmuradova (UZB) d. (20) María José Martínez Sánchez (ESP) 62 64
(26) Dominika Cibulkova (SVK) d. (Q) Ekaterina Ivanova (RUS) 62 60
(30) Maria Kirilenko (RUS) d. Karolina Sprem (CRO) 76(5) 64
Andrea Petkovic (GER) d. Elena Vesnina (RUS) 46 61 64
Agnes Szavay (HUN) d. (WC) Stéphanie Foretz (FRA) 62 62
Angelique Kerber (GER) d. Anna Chakvetadze (RUS) 57 76(2) 64
Yvonne Meusburger (AUT) d. (WC) Claire Feuerstein (FRA) 76(4) 63
Johanna Larsson (SWE) d. Anastasija Sevastova (LAT) 62 62
Varvara Lepchenko (USA) d. (WC) Christina McHale (USA) 75 63
(Q) Chanelle Scheepers (RSA) d. (WC) Mathilde Johansson (FRA) 62 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete