Polona Hercog zlahka čez 1. krog OP Francije!

24.05.2010

ROLAND GARROS - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je upravičila pričakovanja ter se je gladko prebila iz uvodnega kroga na Grand Slam turnirju v Parizu.

19-letnica, ki prihaja iz Kamnice pri Mariboru, je v 1. krogu deklasirala kvalifikantko iz Japonske Misako Doi (179. na WTA) z rezultatom 6-3, 6-0 . Vrstnica iz dežele vzhajajočega sonca, ki se je v glavni del peščenega turnirja največje četverice prebila preko kvalifikacij, proti Slovenki ni imela prav nobene priložnosti, da bi pomislila na kakršnikoli presenečenje.

Odlična Polona Hercog se razvija v vrhunsko teniško igralko. Pri 19-letih je le še korak do najboljših igralk sveta, ki krojijo teniški vrh

Polona je namreč stvari na svoje mesto postavila že takoj na začetku obračuna, ko je s hitrim brejkom prešla v vodstvo, v drugem pa le potrdila premoč ter tekmici zavezala kravato.

Če je prvi niz trajal 42 minut, v katerem je Polona prišla do brejka na začetku in na koncu (9. igra), nekje na sredini pa je Japonka imela priložnost za izenačenje, so gledalci v drugem videli le 24 minut 'enosmerne ulice', saj je Hercogova vsega skupaj izgubila le 11 točk. Eksekucija v manj kot pol ure je Polono pripeljala v 2. krog, kjer pa bo imela veliko težjo nalogo. Nasproti mreže ji bo stala Čehinja Lucie Safarova, ki se nahaja v izvrstni formi.

Statistika dvoboja Polona Hercog (SLO) - Misaki Doi (JAP); 1. krog Roland Garros

 

 

Varovanka madžarskega trenerja Zoltana Kuharskega Polona Hercog, se s Čehinjo do sedaj še ni pomerila. Igralka, doma iz Brna, se na WTA lestvici nahaja na 25. mestu in trka na vrata najboljših, še posebej po zadnjih turnirjih, kjer je na Premierju v Madridu igrala v polfinalu, v Rimu in Stuttgartu pa četrtfinalu. Na poti do teh rezultatov je prišla do nekaj odmevnih zmag, saj so igrišče sklonjene glave zapuščale igralke kot so Caroline Wozniacki, Flavia Pennetta, Agnieszka Radwanska, Marija Šarapova, Nadja Petrova in zmagovalka Varšave, Alexandra Dulgheru.

Brez skrbi, to bo odličen dvoboj, v katerem bo morala Štajerka izkoristiti svoje priložnosti, da izloči Čehinjo ter pride do uspeha kariere na turnirjih za Grand Slam, ki je do sedaj 2. krog Roland Garrosa lani in 2. krog OP Avstralije iz letošnjega leta. Držimo pesti!

Čehinja Lucie Safarova bo naslednja ovira za Polono Hercog

Lucie Safarova je bila danes zlahka boljša od Avstralke Jelen Dokić z rezultatom 6-2, 6-2, v 2. krog pa je s 6-0, 6-3 odšla tudi tretjepostavljena Caroline Wozniacki, ki je v Varšavi ustavila prav Polono Hercog. Kitajka Li Na je izločila Kristino Mladenović, Anabel Medina Garrigues iz Španije pa je odpravila Melanie Oudin iz ZDA.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



1. krog:

(3) Caroline Wozniacki (DEN) d. Alla Kudryavtseva (RUS) 60 63
(11) Li Na (CHN) vs. (WC) Kristina Mladenovic (FRA) 75 63
(24) Lucie Safarova (CZE) d. Jelena Dokic (AUS) 62 62
Anabel Medina Garrigues (ESP) d. Melanie Oudin (FRA) 75 62
Arantxa Parra Santonja (ESP) d. (Q) Kurumi Nara (JPN) 62 62

Polona Hercog (SLO) d Misaki Doi (JAP) 63 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete