Strašni Soderling prehitel slabo vreme; Federer v svojem slogu

26.05.2010

ROLAND GARROS - Najboljši švedski tenisač in lanskoletni finalsit Roland Garrosa Robin Soderling, je v le 71 minutah pospravil z Američanom Taylorjem Dentom v 2. krogu odprtega prvenstva Francije.

Visokorasli Šved se je z rezultatom 6-0, 6-1, 6-1 uvrstil v 3. krog, kjer se bo pomeril s Špancem Albertom Montanesom, ki je prav tako v treh nizih s 6-3, 6-2, 6-1 premagal kvalifikanta Tobiasa Kamkeja iz Nemčije.

Šved, ki je lani v 4. krogu prizadejal edini poraz Nadalu na pariškem pesku, je prvi niz osvojil v eksprenih 17 minutah, nasprotniku pa je prepustil le pet točk. Dent je svojo prvo igro vpisal šle na začetku drugega niza, toda tudi v nadaljevanju ni videl rešitve za ubijalske udarce Šveda iz osnovne črte, ki je tako hitro zmagal, da je prehitel tudi slabo vreme, ki je nato kar dvakrat prekinilo dvoboje.

 

Taylor Dent je bil razjarjen kot ris, toda proti Soderlingu je izgledal kot nebogljeni mucek

Še pred tem je v treh nizih zmagal tudi Hrvat Marin Čilić, ki proti Danielu Gimeno-Traverju ni izpustil niti ene svoje servis igre. V prvem nizu je povedel 3-0, v drugem je dobil podaljšano igo, v tretjem pa mu je uspel odločilni brejk med rezultatom 2-2 do 5-2 in se bo v tretjem krogu pomeril z Argentincem Leonardom Mayerjem.

Prav veliko časa na igrišču Suzanne Lenglen ni preživel niti Jo-Wilfried Tsonga. Osmopostavljeni Francoz je proti rojaku Ouanni že v prvem nizu prišel do maksimalnega izkupička, nato pa mu je le prepustil nekaj iger, da se je vsaj malo ogrel pred naslednjim obračunom, kjer ga čaka zmagovalec dvoboja Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA)-Thiemo de Bakker (NIZ).

Popolno dominacijo na terenu je proti Carstenu Ballu prikazal tudi Srb Viktor Troicki, ki je prišel do uspeha kariere v Parizu. Troicki je proti Ballu, Avstralcu rojenemu v ZDA, odigral solidno, brez oscilacij v igri, predvsem pa mu je dobljeni prvi niz dodal dozo samozavesti.

Marin Čilić postaja vse boljši tudu na pesku

Prvi igralec sveta in 1. nosilec letošnjega drugega Grand Slama sezone Roger Federer, je Kolumbijca Alejandra Fallo ugnal v svojem slogu s 7-6, 6-2, 6-4. Po začetnem otipavanju in ogromno zgrešenih udarcev, je švicarski teniški maestro v prvem nizu prišel v neugoden položaj, ko je izgubil servis, vendar se je vendarle toliko potrudil, da je z ribrejkom izenačil, v tajbrejku pa je bolj resno zaigral po menjavi strani in pri rezultatu 3-3.

Zmanjšanje napak, boljša igra na prvi servis, sta mu v drugem prinesla dva brejka, v tretjem pa je s hitrim odvzemom servisa Kolumbijcu postavil stvari na svoje mesto, tekmecu pa sploh ni dovolil, da pride do priložnosti za brejk. Dvoboj na osrednjem igrišču Philippe Chatrier je kar dvakrat prekinil dež, a gledalci na srečo niso čakali dolgo na nadaljevanje.

Roger Federer in Alejandro Falla sta bila kar dvakrat v garderobi zaradi dežja

Blaž Kavčič in Grega Žemlja, ki sta včeraj preko Argentincev prišla do zgodovinskih zmag v 1. krogu, bosta vstop v 3. krog in morebitni medsebojni dvoboj iskala jutri.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



2. krog:

[1] R Federer (SUI) vs A Falla (COL) 76 62
[5] R Soderling (SWE) d T Dent (USA) 60 61 61
[8] J Tsonga (FRA) d J Ouanna (FRA) 60 61 64
[10] M Cilic (CRO) d D Gimeno-Traver (ESP) 63 76(4) 62
[11] M Youzhny (RUS) d L Lacko (SVK) 67(8) 63 63 62
[29] A Montanes (ESP) d T Kamke (GER) 63 62 61
L Mayer (ARG) d J Benneteau (FRA) 67(4) 63 64 64
V Troicki (SRB) d C Ball (AUS) 64 63 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete