''Roddick, oprosti ker sem te premagal'', je dejal Gabašvili, Melzer pa je presenetil Ferrerja

29.05.2010

ROLAND GARROS - 6. nosilec letošnjega turnirja za Grand Slam v Parizu Andy Roddick, pakira kovčke že v 3. krogu, Jurgen Melzer pa je izločil Davida Ferrerja.

To kar ni uspelo najboljšemu slovenskemu teniškemu igralcu Blažu Kavčiču je 114. igralcu sveta Rusu Teimurazu Gabašviliju, ki je izločil 6. nosilca Andya Roddicka in to gladko po treh nizih v manj kot 2 urah. Ruski tenisač, rojen v Tbilisiju (Gruzija) pred 25 leti, se je po koncu dvoboja celo opravičil Američanu, ker ga je premagal. Hmm, nismo na tekočem, morda pa se je 'čudni' Rus opravičil tudi Gregi Žemlji, ki je z njim izgubil v četrtek v 2. krogu.

No, Teksačan mu je še pred tem pri mreži dejal, da enostavno ni imel rešitve v današnjem dvoboju ter se je še enkrat več z Roland Garrosa poslovil brez odmevnega rezultata, kar je že nekaj let značilno za ameriške teniške igralce. Roddick je že osemkrat igral na odprtem prvenstvu Francije, najdlje pa je prišel lani, ko je bil udeleženec 4. kroga. Gabašvili je z vstopom v osmino finala prišel do rezultata kariere na turnirjih za Grand Slam, saj še nikoli ni pogledal čez 2. krog, letos pa se očitno nahaja v vrhunski formi in ima tudi vse možnosti, da pride najmanj med 8 najboljših, saj se mu je žreb neverjetno odprl.

Andy Roddick ni imel rešitve za Gabašvilija, ki je v izjemni formi

Njegov nasprotnik v 4. krogu bo namreč Jurgen Melzer, ki je pripravil prvovrstno presenečenje in je izločil favoriziranega Španca Davida Ferrerja. Avstrijec, ki je postavljen za 22. nosilca, je zmagal po 116 minutah igre z rezultatom 6-4, 6-0 in 7-6 in prvič v karieri prišel v 4. krog, čeprav je bil do sedaj že 30-krat udeleženec turnirja največje četverice.

Ja, to je prvi formirani par osmine finala in eden od teh bo igral v četrtfinalu, kar si pred začetkom Roland Garrosa ni mislil nihče. Presenečenj pa s tem še ni bilo konec. Tokratni udeleženec 4. kroga bo vsaj en Američan, saj je Robbyu Ginepriju uspelo premagati in izločiti še enega Španca Juana Carlosa Ferrera, nekdanjega zmagovalca OP Francije. Po dveh dobljenih nizih Američana, se je dvakratni letošnji zmagovalec peščenih turnirjev serije ATP sicer pobral ter izenačil, toda odločilni peti niz je šel v roke igralcu iz Kennesawa, ki na teniški lestvici zaseda 98. mesto.

Jurgen Melzer je ugnal peščenega specialista Davida Ferrerja

Izmed Špancev sta gladko prešla tretji krog štirikratni zmagovalec in peščeni kralj Rafael Nadal, ki je po treh zaporednih nizih s 6-4, 6-3, 6-4 ugnal 'kenguruja' Lleytona Hewitta in pa Nicolas Almagro, ki je bil s 6-3, 6-3, 6-4 boljši od Aleksandra Dolgopolova. Celo kožo je rešil sedmopostavljeni Fernando Verdasco. 26-letni igralec iz Madrida se je 4 ure mučil z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, ki se je zlomil šele v petem nizu. Verdasco je na koncu dosegel več neposrednih točk od Kohlschreiberja (59/45), a je tudi več grešil (61/45).

Srbski teniški igralec Novak Đoković je po štirih nizih premagal Romuna Victorja Hanesca. 23-letni Beograjčan je izgubil drugi niz, v tem delu igre pa sta veter in dež nekoliko motila igro in Nole se je zaradi tega tudi dvakrat pritožil glavnemu sodniku, ker je hotel preložiti dvoboj. V tretjem nizu je Novak izkoristil edino priložnost za brejk, ki mu je prinesla niz, v četrtem pa je Romun povedel 2-0, a ga je Novak takoj ujel. Z brejkom v 5. igri in nato še v osmi, je dokončno strl odpor Hanesca in po 160. minutah končal dvoboj 3. kroga, kjer se je lani ustavil.

Novak Đoković bo četrtfinale iskal proti Američanu Robbyu Ginepriju

11. nosilec Mihail Južni je po zmagi nad Viktorjem Troickim napredoval v osmino finala, kjer bo igral s Francozem Tsongo, Thomaz Bellucci pa je izločil izmučenega Ivana Ljubičića. Hrvat je plačal ceno dvodnevnega maratonskega dvoboja z Mardyem Fishom ter telesno ni zdržal napade Brazilca. Ivan je sicer poskušal vse ter se je boril do konca brez predaje, a preobrata ni zmogel. Kljub porazu gre Ljubičić iz Roland Garrosa lahko z dvignjeno glavo.

Banjalučan je porabil vso energijo že včeraj v dvoboju z Mardyem Fishem

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



3. krog:

 [2] R Nadal (ESP) d [28] L Hewitt (AUS) 64 63 64
[3] N Djokovic (SRB) d [31] V Hanescu (ROU) 63 36 63 62
T Gabashvili (RUS) d [6] A Roddick (USA) 64 64 62
[7] F Verdasco (ESP) vs [30] P Kohlschreiber (GER) 26 63 63 67 64
[22] J Melzer (AUT) d [9] D Ferrer (ESP) 64 60 76(1)
[11] M Youzhny (RUS) d V Troicki (SRB) 26 76(4) 62 63
[24] T Bellucci (BRA) d [14] I Ljubicic (CRO) 76(4) 62 64
R Ginepri (USA) d [16] J Ferrero (ESP) 75 63 36 26 64
[19] N Almagro (ESP) d O Dolgopolov Jr (UKR) 63 63 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete