Samantha Stosur prekinila neverjeten niz zmag Justine Henin na Roland Garrosu!

31.05.2010

ROLAND GARROS - Avstralska teniška igralka Samantha Stosur, je v osmini finala odprtega prvenstva Francije prekinila niz 24. zaporednih zmag Belgijki Justine Henin in se je uvrstila v četrtfinale, kjer jo že čaka kraljica ženkega tenisa Serena Williams - edina nekdanja zmagovalka Pariza, ki je še ostala v boju za naslov.

22. nosilka Justine Henin ni izgubila na Roland Garrosu vse od leta 2004, v svoji zbirki pa ima štiri lovorike s peščenega Grand Slama. No, danes je povratnica na teniška igrišča in igralka, ki ni branila lovorike leta 2008, izgubila boj za vstop v četrtfinale proti odlični Stosurjevi z 2-6, 6-1 in 6-4.

Justine prvič po letu 2004 poražena zapušča igrišča na Roland Garrosu

Po Ani Ivanović in Svetlani Kuznjecovi se je tako poslovila še ena zmagovalka Roland Garrosa Justine Henin, ki je prvi niz proti Stosurjevi dobila 6-2 in vse je bilo nared za še eno rutinsko zmago, toda 'all court' igralka iz dežele 'tam spodaj' je napadla na vso moč, gladko dobila drugi niz, v tretjem pa prešla v vodstvo z brejkom pri 3-2. Heninova se je sicer v naslednji izmenjavi še uspela vrnitvi, ko pa je v 9. igri še enkrat izgubila začetni udarec, vrnitve ni bilo več.

Samantha Stosur je letos prišla že do 18. zmage na pesku ob dveh porazih, ki jih je doživela v finalu Stuttgarta prav proti Heninovi in četrtfinalu Madrida prosti Venus Williams. V letošnjem letu nobena nima več zmag od nje na peščeni podlagi.

Belgijka, ki je do danes nanizala 24. zaporednih zmag na Roland Garrosu, kar jo postavlja na tretje mesto večne lestvice za Chris Evert (29) in Moniko Seleš (25), je pred včerajšnjim dvobojem z Marijo Šarapovo, kejr je izgubila niz, prišla do najdaljšega niza osvojenih 40 nizov ter se je izenačila z Wills Moody.

Samantha Stosur, ki je lani igrala v polfinalu Roland Garrosa, je letos na pesku 90%. Njeno razmerje zmag in porazov je 18-2

Nasprotnica Stosurjeve v četrtfinalu bo 1. nosilka in zmagovalka OP Francije 2002 Serena Williams, ki je v prvem dvoboju dneva gladko ugnala Izraelko Shahar Peer s 6-2, 6-2. Mlajša od sester Williams in Samantha Stosur sta se do sedaj pomerili štirikrat, Serena pa vodi 3-1, toda dvoboj v sredo bo prvi, ki ga bosta igrali na pesku

Serena Williams letos namerava osvojiti vse štiri turnirje za Grand Slam. Ji bo uspelo?

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010

Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



4. krog:

(1) Serena Williams (USA) d (18) Shahar Peer (ISR) 62 62

(7) Samantha Stosur (AUS) d (22) Justine Henin (BEL) 26 61 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete