Kolarjeva preko Francozinje v osmino finala mladinskega Roland Garrosa!

01.06.2010

ROLAND GARROS - Nastja Kolar, 4. mladinka na svetovni teniški lestvici, se je uvrstila med 16 najboljših na mladinskem delu odprtega prvenstva Francije, ki se igra na igriščih Roland Garrosa.

Komaj 15-letna mladenka iz Bistrice, ki živi v Celju, je v 2. krogu izločila domačinko Charlene Seateun s 6-4, 7-6. Izredno trd dvoboj je na koncu pripadel leto mlajši Slovenki, ki je 4. nosilka turnirja, v prvem nizu pa je po zaostanku 0-2 prišla do hitrega ribrejka in izenačila. 37-minutni 1. niz je do konca postregel še s tremi odvzemi servisa, eden več pa je uspel Kolarjevi, ki je v tem delu igre zadela tudi 3 ase, s katerimi je dosegla vse tri 'winnerje', tekmica pa niti enega.

 Nastja Kolar je prepričljivo (brez izgubljenega niza) prišla do osmine finala na letošnjem Roland Garrosu za mladinke

V drugem nizu sta igralki, kljub nekaj tesnim igram na servis Francozinje, držali svoj servis, do rezultata 5-5 pa Nastja na svoj začetni udarec ni oddala niti točke (1. servis 12/12, 2. servis 8/8). Stalni pritisk na začetni udarec Seateunove pa žel ni obrodil sadov, zato sta tekmici odigrali podaljšano igro, kjer je izvrstna Kolarjeva, članica TK AS Litija, prišla do mini brejka pri 3-1, do konca pa je bila več kot suverena na svoj servis ter zasluženo slavila vstop med 16 najboljših. Kot zanimivost naj še povemo, da je Nastja v drugem nizu na svoj začetni udarec oddala le dve točki.

Za vstop v četrtfinale in del, kjer se bo za lovoriko borilo le še najboljših 8 igralk, bo Kolarjeva igrala z Ukrajinko Elino Svitolino, vrstnico doma iz Kharkova, katero je že premagala lani na slovitem Orange Bowlu, ki se igra sicer meseca decembra na trdi podlagi. Svitolina je na mladinski teniški lestvici trenutno na 25. mestu.

pripravil: L.S.

foto: Melita Poglajen

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete