Prvi polfinale turnirjev za Grand Slam za Italijo po zaslugi Schiavonejeve!

01.06.2010

ROLAND GARROS - Francesca Schiavone se je vpisala v zgodovino kot prva italijanska tenisačica, ki je prišla v polfinale turnirjev za Grand Slam v odprti dobi tenisa, potem ko je v četrtfinalu izločila 3. nosilko Caroline Wozniacki.

Schiavonejeva, 17. nosilka letošnjega OP Francije, je odigrala izjemen tenis na pesku ter poskrbela, da se je s Pariza poslovila še 3. nosilka, 19-letna Caroline Woznaicki iz Danske. Z visokimi žogami je držala Wozniackijevo v pat položaju, ko pa je bila priložnost je z ravnimi, močnimi udarci po črtah zaključevala točke. Proti koncu tekme si je poslužila še nekaj igre servis-volej ter zasluženo odšla v polfinale, kjer jo čaka Rusinja Jelena Dementjeva.

Francesca Schiavone piše zgodovino italijanskega tenisa

''V tem trenutku sploh ne vem kje sem'', je dejala Italijanka po zmagi s 6-2, 6-3. ''Bila sem maksimalno osredotočena na igro. Na tem sem delala več let, sedaj pa mi je uspelo to prikazati tudi v igri'', je bila presrečna Schiavonejeva, ki bo obrnila 30 let čez tri tedne. Francesca je prva Italijanka po 56 letih, ki ji je uspelo priti v polfinale Grand Slama. Pred tem je bila že trikrat četrtfinalistka, a je vedno izgubila po dveh zaporednih nizih.

Caroline se je ustavila v četrtfinalu

V drugem četrtfinalu dneva sta se pomerili ruski igralki Jelena Dementjeva in Nadja Petrova. 2 uri in 6 minut je trajal ta dvoboj, v katerem je Dementjeva Petrovo zlomila v zadnjem nizu, ko ji je zavezala kravato. V prvem je Petrova imela veliko več od igre, od desetih priložnostih za brejk pa je izkoristila tri, ta del igre pa je trajal več kot eno uro. V drugem je Dementjeva odlično servirala in tekmici ni dopustila priložnosti za brejk, v tretjem pa je v kali zatrla še tisto eno, ki si jo je priborila Petrova. 28-letna Dementjeva še vedno čaka na svoj prvenec na turnirjih velike četverice, leta 2004 pa je že igrala v finalu Roland Garrosa, kjer ji je lovoriko izmaknila rojakinja Anastasja Miskina.

Jelena Dementjeva je že dvakrat igrala v finalu turnirja za Grand Slam (OP Francije in OP ZDA leta 2004), a lovorike še ni osvojila

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Četrtfinale:

(17) Francesca Schiavone (ITA) d. (3) Caroline Wozniacki (DEN) 62 63
(5) Elena Dementieva (RUS) d. (19) Nadia Petrova (RUS) 26 62 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete