NEVERJETNO: Po šestih letih je Roger Federer padel pred polfinalom turnirjev za Grand Slam!

01.06.2010

ROLAND GARROS - Švicarski teniški velemojster in dobitnik 16. lovorik na turnirjih za Grand Slam Roger Federer, je po šestih letih in 23. zaporednih uvrstitvah v polfinale omenjenih turnirjev, tokrat izpadel v četrtfinalu OP Francije, njegov krvnik pa ni nihče drug Robin Soderling, Šved, ki je z njim izgubil vseh 12 tekem, tudi lani v finalu Roland Garrosa, kjer je Federer nekako zaokrožil svojo bogato teniško kariero s prvim naslovom v Parizu, ko je izenačil rekord Peta Samprasa ter prišel do kariernega Grand Slama (zmaga na vseh štirih turnirjih največje četverice).

Izjemni Šved je v četrtfinalu, ki ga je enkrat prekinil dež, po izgubljenem prvem nizu prestavil v višjo prestavo ter s pravimi 'bombami' uničil 1. igralca sveta z rezultatom 3-6, 6-3, 7-5 in 6-4.

Ostali komentarji na dvoboj

 

Izjemni Šved Robin Soderling je hladnokrvno ustavil Rogerja Federerja

Poraz pred polfinalom za enega najboljših tenisačev v zgodovini teniške igre po vsej verjetnosti pomeni tudi izgubo statusa prvega igralca sveta, saj bi peščeni kralj Rafael Nadal z nedeljsko zmago in 5. naslovom v Parizu prišel na mesto vodilnega, da pa bi bila mera polna, bi s tem Federerju tudi podaljšal upanje, da na večni lestvici prehiti Američana Peta Samprasa, ki je status prvega igralca sveta držal 286 tednov. (Federerju manjkata 2 tedna)

To je bil svojevrsten 'revanš' Soderlinga v ponovitvi lankoletnega finala Roland Garrosa. Po prvem nizu, ki ga je Federer dobil s 6-3 (brejk mu je uspel v 8. igri), je Soderling prevzel iniciativo ter navkljub prekinitvi zaradi dežja, igral zelo samozavestno v veri, da je le prišel ta dan.

V tretjem nizu je imel Švicar priložnost in žogo za niz, ko je izjemno vrnil 'smash' Šveda, to ta se ni zmedel in se je rešil iz zagate z izjemnim 'beckhend smashom'. Četrti niz se je začel z obojestranskim brejkom. Prvo je Federer vzel servis nasprotniku, Soderling pa je takoj vrnil z ribrejkom. Do 4-4 sta držala začetni udarec, nato pa je Šved šokiral branilca naslova ter z brejkom naredil odločilni korak k zmagi, ki jo je dolgo čakal.

Roger Federer se točno po šestih letih prvič poslavlja s turnirja za Grand Slam pred polfinalom

Roger Federer je nazadnje izpadel pred polfinalom turnirjev za Grand Slam leta 2004 prav na Roland Garrosu, ko je pospravil torbo z loparji v 3. krogu.

''Ko sem prišel v Pariz sem začutil, da mi raste samozavest, saj je to moj najljubši Grand Slam. Ni boljšega občutka kot zmaga proti prvemu igralcu sveta na osrednjem igrišču Philippe Chatrier. V tej fazi tekmovanja, vsi ki so ostali na turnirju razmišljajo, da lahko osvojijo pokal mušketirjev. Ostaja mi le, da se maksimalno osredotočim in do konca odigram na tem nivoju'', je dejal Skandinavec, ki je lani v 4. krogu poskrbel za eno največjih presenečenj v zgodovini tenisa, ko je izločil štirikratnega zaporednega zmagovalca Roland Garrosa in takrat prvega igralca sveta Rafaela Nadala.

V senci tega dvoboja sta drugi četrtfinale igrala Rus Mihail Južni in Čeh Tomas Berdych. V polfinale se je uvrstil Čeh, ki je dobesedno pometel z Rusom po treh nizih s 6-3, 6-1, 6-2, za vstop v veliki finale pa bo igral z junakom današnjega dne, Robinom Soderlingom.

24-letni Čeh Tomas Berdych je Mihailu Južniju v treh nizih prepustil le 6 iger in se je prvič v karieri uvrstil v polfinale turnirja za Grand Slam

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Četrtfinale:

[5] R Soderling (SUI) d [1] R Federer (SUI) 36 63 75 64
[15] T Berdych (CZE) d [11] M Youzhny (RUS) 63 61 62

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete