Nastja Kolar obstala pred četrtfinalom mladinskega Roland Garrosa!

02.06.2010

ROLAND GARROS - 4. igralka sveta med mladinkami in 4. nosilka mladinskega peščenega Grand Slam turnirja Nastja Kolar, se je poslovila tam kot lani, pred vstopom v četrtfinale.

Od 15-letne Štajerke je bila s 7-5, 7-6 boljša vrstnica iz Ukrajine Elina Svitolina, s tem pa se ji tudi maščevala za poraz na lanskoletnem neuradnem teniškem svetovnem prvenstvu na Floridi, bolj znanim pod imenom Orange Bowl.

Ukrajinka Elina Svitolina je končala pohod Nastje Kolar na letošnjem mladinskem Roland Garrosu

Tekmici sta začeli zelo izenačeno in sta držali svoj začetni udarec vse do rezultata 3-3, potem pa je v 7. igri Svitolini uspel brejk v drugem poskusu. Kolarjeva se je takoj vrnila z ribrejkom v naslednji igri, žal pa ji je spodrsnilo v 11. nato pa je je Ukrajinka potrdila brejk, s tem pa tudi niz po 38 minutah igre.

Izgubljeni niz je 'razjezil' najbolj obetavno in talentirano igralko v Sloveniji, ki je začela igrati veliko bolje. Že v 2. igri je prišla do odvzema servisa, s tremi asi in odlično predstavo na svoj servis pa je povedla 3-0. Nastja je bila blizu drugemu brejku tudi v 4. igri, a je zapravila priložnost, nato pa se je vse skupaj zakompliciralo. V pravi poplavi brejkov je Ukrajinka dvakrat ujela Kolarjevo, le ta pe je pri 5-6 na servis nasprotnice reševala in na koncu rešla celo kožo - toda le do podaljšane igre, ki je s 7-3 pripadla 25. mladinki sveta.

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete