Po izpadu 1. igralke sveta S.Williams bo Roland Garros dobil novo peščeno kraljico!

02.06.2010

ROLAND GARROS - S teniškega Grand Slam turnirja v Parizu se je poslovila še zadnja igralka, ki je že osvojila peščeno krono. 1. igralko in zmagovalko Roland Garrosa leta 2002 Sereno Williams je po dramatičnem boju v četrtfinalu izločila izjemna Avstralka Samantha Stosur. Za naslov je v igri še Jelena Janković, ki je danes premagala Jaroslavo Švedovo in pa igralki, ki sta si polfinale priigrali že včeraj - Francesca Schiavone in Jelena Dementjeva.

Vse štiri polfinlistke so poskrbele za dve stvari. Nikoli še niso zmagale na Roland Garrosu, nobena od teh štirih pa sploh še ni okusila slasti zmagoslavja s turnirjev za Grand Slam.

Avstralko Samantho Stosur na igrišču hitro prepoznate, saj večino tekem odigra z očali

Pred letom dni je Samantha Stosur prvič v karieri prišla do polfinala turnirjev največje četverice in to prav v Parizu, no, letos bo ta dosežek najmanj ponovila. Glede na njene predstave v peščenem delu sezone pa bi 7. nosilka lahko prišla še dlje, če ne celo do konca. Avstralka bi lahko obračun s Sereno Williams končala že mnogo prej kot v treh nizih, saj je z odličnim servisom in močnimi forehand udarci dobila prvi niz s 6-2, v drugem pa je pri 5-3 servirala za zmago. Serena, znana po veliki borbenosti in nepopustljivosti, se je vrnila z brejkom, nato pa dobila podlajšano igro. Da je bila drama popolna, je 12-kratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam (Serena) pri 5-4 v tretjem nizu prišla do zaključne točke, a je zgrešila forehand. Do 6-6 se je mlajša od sester Williams še držala v igri, odločilna pa je bila 13. igra, ko je 26-letnici iz Golden Coasta uspel brejk, le tega pa je za končno zmago potrdila v naslednji servis igri. Na koncu se je rezultat glasil 6-2, 6-7, 8-6.

Stosurjeva je s tem postala prva Avstralka po Jeleni Đokić (2003 Kim Clijsters), ki je premagala številko 1, v poflinalu pa jo čaka obračun z najboljšo srbsko tenisačico Jeleno Janković. 'Jeca' je v drugem četrtfinalu dneva s 7-5 in 6-4 izločila Kazahstanko Jaroslavo Švedovo.

Serena Williams bo morala na 13. zmago s turnirjev za Grand Slam še malo počakati

Tretjič v zadnjih štirih letih ima Jelena 25% možnosti, da osvoji Roland Garros ali pride do prvenca na turnirjih za Grand Slam. Trenutno četrta igralka sveta je ob veliki borbenosti in tudi nekoliko sreče poslala na tribune Rusinjo Jaroslavo Švedovo, ki igra pod kazahstansko zastavo.

Dvoboj je trajal 1 uro in 31 minut, na koncu dvoboja pa je odločila mirna igra Jelene, ki je tekla iz leve v desno stran ter lovila projektile Švedove, vse dokler ta ni izgubila koncentracije in prišla do napak, ki so jo drago stale.

Uvrstitev v finale bo vsekakor težka naloga za 'JJ', saj je Stosurjeva v 'nori' formi, na poti do uvrstitve med 4 pa je v zadnji dveh tekmah izločila Justine Henin in Sereno Williams. To je potrdila tudi Jelena.

''Samantha igra zares odlično. Pokazala je, da je v fenomenalni formi. Vem, da bo težko, a dala bom vse od sebe'', je povedala Srbkinja.

Jelena je v zadnjih štirih letih trikrat igrala v polfinalu odprtega prvenstva Francije

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Četrtfinale:

(7) Samantha Stosur (AUS) d. (1) Serena Williams (USA) 62 67(2) 86
(4) Jelena Jankovic (SRB) d. Yaroslava Shvedova (KAZ) 75 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete