Izjemni Almagro, ki pa Nadalu vseeno ni uspel vzeti niti niza!

02.06.2010

ROLAND GARROS - Kralj peska Rafael Nadal, štirikratni zmagovalec OP Francije in zmagovalec vseh treh letošnjih turnirjev serije Masters na pesku, se je kljub dobremu uporu rojaka Nicolasa Almagra, uvrstil v polfinale Roland Garrosa.

2. igralec sveta je s 7-6, 7-6 in 6-4 izločil 19. nosilca Nicolasa Almagra, ter vstopil med štiri najboljše, ki imajo še možnost, da v nedeljo dvignejo pokal mušketirjev, do polfinala pa svojim tekmecem ni oddal niti niza. Prav več od častnega poraza ni uspel priti niti odlični Nicolas Almagro, ki je prav dva niza izgubil v tajbrejku, v tretjem pa se je zlomil povsem pri koncu.

Rafael Nadal do polfinala ni oddal niti enega niza

Rafa, ki bo jutri praznoval 24. rojstni dan, je v dvoboju zadel 4 ase in 34 'winnerjev', za dvig rok pa je potreboval 2 uri in 33 minut. Na mreži je prišel do 12 točk od 16, od šestih brejk priložnosti pa je izkoristil dve. Če bo v nedeljo še petič dvignil pokal mušketirjev, bo naslednji dan tudi formalno številka 1 na teniški lestvici ATP, prvič po juniju 2009.

Almagro je dvoboj z Nadalom vzel skrajno resno, za čim boljšo pripravo pa si je kot sparing partnerja vzel tudi zmagovalca Roland Garrosa leta 1995, ki igra z levo roko, Thomasa Musterja. Sam začetek je bil sijajen. Povedel je 3-0, toda Rafa si je hitro opomogel in izenačil na 3-3. Pri 5-5 je imel še eno priložnost, ki je ni izkoristil, je pa zato v tajbrejku prišel do štirih zaporednih točk od 3-2 naprej ter zaključil niz po 58 minutah.

V drugem nizu sta oba suvereno držala servis igre do 4-4, kjer se je peščeni kralj znašel v rahlih težavah, a kot ponavadi je rešil žogo za odvzem servisa. Spet je odločala podaljšana igra, kjer je Nadal hitro povedel 4-0, vodstva pa ni več spustil iz rok.

Almagro se je še naprej dobro boril v petem medsebojnem dvoboju, zataknilo pa se mu je v 9. igri (4-4), ko je Nadal prišel do treh vezanih žog za brejk, ki so bile več kot dovolj, da je malo kasneje prišel do 36. zmage na Roland Garrosu v 37. tekmah. To je bila 21. zaporedna zmaga proti rojakom, proti katerim ima v karieri razmerje 67-10.

Nicolas Almagro (desno) je izgubil 17. zaporedni dvoboj z igralci Top 5 (kariera 1-18)

Le še dve zmagi ločita Nadala, da kot prvi igralec v zgodovini pride do t.i. peščenega slama, saj je letos dobil vse tri turnirje serije Masters na pesku - Monte Carlo, Rim in Madrid.

V polfinalu mu bo nasproti stal tekmec, na katerega verjetno ne bi pomislil pred začetkom odprtega prvenstva Francije. To bo Jurgen Melzer, ki je po epskem preobratu v četrtfinalu izločil 3. igralca sveta Novak Đokovića. V drugem polfinalu bosta finalista odločila Šved Robin Soderling (včeraj je izločil Federerja) in Čeh Tomas Berdych, ki je bil v četrtfinalu veliko boljši od Rusa Mihaila Južnija.

Nadal ima v letošnji sezoni razmerje zmag in porazov 36-4

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Četrtfinale:

[2] R Nadal (ESP) d [19] N Almagro (ESP) 76(2) 76(3) 64
[22] J Melzer (AUT) d [3] N Djokovic (SRB) 36 26 62 76(3) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete