Jurgen Melzer šokiral Novaka Đokovića!

02.06.2010

ROLAND GARROS - Avstrijski teniški veteran Jurgen Melzer je poskrbel za največje presenečenje Roland Garrosa, saj se je po četrtfinalni zmagi  nad 3. igralcem sveta Novakom Đokovićem uvrstil v polfinale. Verjetno je odveč povedati, da je za Avstrijca to daleč največji uspeh kariere.

29-letni Dunajčan je slavil po neverjetnem preobratu, ko je že zaostajal za dva niza, s končnim rezultatom 3-6, 2-6, 6-2, 7-6 in 6-4.

Namesto gladkega vstopa v polfinale, je Novak prvič v karieri izpustil vodstvo 2-0 v nizih in izpadel iz letošnjega Roland Garrosa, Melzer pa je v prvem nastopu v četrtfinalu turnirjev za Grand Slam pripravil neverjeten 'come back'. Za oba tenisača mučen, za gledalce na stadionu Suzanne Lenglen pa veličasten dvoboj, je trajal 4 ure in 15 minut.

Jurgen Melzer je najprijetnejše presenečenje letošnjega OP Francije

Le kako se je začela drama na Lenglenu? Na začetku bi lahko pomislili na vse kaj drugega kot na dramo in izpad Novaka Đokovića, ki je prvi niz dobil s 6-3 po 35 minutah. V drugem je hitro prišel do brejka ter povedel 3-1, z malo težavami, ki jih je hitro rešil, pa je gladko povedel 2-0 v nizih.

Pri 2-0 v tretjem nizu za Đokovića je bilo skoraj vsem že jasno, da bo to gladka zmaga, od takrat naprej pa se je Nole nenadoma ustavil. Vse več žogic je končalo v mreži ali avtu, Melzer pa je dobil kar 6 iger zapored za osvojen tretji niz.

V četrtem nizu je levoroki Avstrijec le nadaljeval enega od največjih preobratov v karieri. Tekom celega niza je bil boljši in štiri svoje servis igre je dobil brez izgubljene točke, Na drugi strani pa se je Srb mučil s svojim začetnim udarcem. No, po dobljenem tajbrejku je v petem, odločujočem nizu Avstrijec, ki je v zvezi z avstrijsko plavalko hrvaškega porekla Mirno Jukić, prišel do servis igre, ki bi odločila dvoboj. Tudi tu se je odvila mimi drama, ko je glavni sodnik spremenil odločitev linijskega ter Noleta prikrajšal za 30:0 na servis Melzerja. Avstrijec je nato prišel do zaključne žoge, ki jo je kot rekretaivni tenisač poslal v mrežo, na srečo pa se mu to ni maščevalo. S tretjo je zaključil tekmo in prvič v karieri odhitel v polfinale turnirja velike četverice.

 

Nole se je lahko upravičeno držal za glavo saj je zakockal vodstvo 2-0 v nizih + brejk prednosti v tretjem

Đoković tako zapušča Roland Garros v četrtfinalu s 360 točkami in 140,000 evri, Melzer pa si je že priboril dvojno vsoto in možnost, da v petek pripravi nov podvig. No, nasproti mu bo stal peščeni kralj Rafael Nadal, ki si kaj takega verjetno ne bo privoščil.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Četrtfinale:

[2] R Nadal (ESP) d [19] N Almagro (ESP) 76(2) 76(3) 64
[22] J Melzer (AUT) d [3] N Djokovic (SRB) 36 26 62 76(3) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete