SUPER: Srebotnikova v igri za dvojno krono na Roland Garrosu!

02.06.2010

ROLAND GARROS - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na odprtem prvenstvu Francije med posameznicami izpadla že v 1. krogu, toda med dvojicami je v igri za dvojno krono - ženskih in mešanih dvojicah.

29-letna Velenjčanka je definitivno ena najboljših teniških igralk sveta v igri dvojic. Pred poškodbo ahilove tetive in rame je bila 20. igralka sveta tudi v posamični konkurenci, toda v igri dvojic ji ni para. Na peščenem Grand Slamu v Parizu nastopa v mešanih in ženskih dvojicah, v obeh konkurencah pa se je uvrstila v veliki finale.

Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v velikem finalu ženskih dvojic udarili z Venus in Sereno Williams

V ženskih dvojicah nastopa z letošnjo stalno soigralko, Čehinjo Kveto Peschke. Slovensko-češka naveza (12. nosilki) je že v prvih dveh krogh zmlela nasprotnice, saj sta jim dekleti prepustili le eno igro v posameznem krogu, v osmini finala pa sta odpravili še 6. nosilki Caro Black in Jeleno Vesnino.  V četrtfinalu sta bili boljši od ukrajinskih sester Bondarenko, danes pa sta po treh nizih s 3-6, 6-4, 6-4 ugnali še drugopostavljeni Španki Nurio Llagostero-Vives in Mario Jose Martinez-Sanchez. V velikem finalu jima bosta nasproti mreže stali 1. nosilki sestri Williams, ki sta tudi že zapustili tekmovanje v Parizu v posamični konkurenci.

V mešanih dvojicah Kata igra skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem - Zikijem. Slovenka in Srb sta 6. nosilca pariškega turnirja, v polfinalu pa sta sta ugnala avstrijsko-španski par Oliver Marach/Nuria Llagostera-Vives (3.) z rezultatom 4-6, 6-3, 11-9. V finalu bosta poskušala priti do naslova preko Kazahstanke Jaroslave Švedove in Avstrijca Juliana Knowla. Zikiju in Kati očitno paše francoski pesek. Že pred štirimi leti sta ugnala vso konkurenco v Parizu, poleg tega pa sta bila še v finalu leta 2007 in 2008.

Ziki in Kata se odlično ujameta. Jutri bosta poskušala priti že do druge skupne lovorike na Roland Garrosu

Tekmovanje dvojic na turnirju za Grand Slam je tudi bogato nagrajeno. Zmagovalki dvojic si bosta razdelili 320,000 evrov (finalistki 160,000 EUR), mešani par pa za naslov zasluži 100,000 evrov (finalista 50,000 EUR).

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete