Fenomenalna Samantha Stosur deklasirala še Jeleno Janković in bo v soboto igrala v velikem finalu Roland Garrosa!

03.06.2010

ROLAND GARROS - 26-letna Samantha Stosur se je povsem zasluženo uvrstila v prvi veliki finale turnirjev za Grand Slam v karieri. V drugem polfinalu dneva je prepričljivo izločila najboljšo srbsko tenisačico Jeleno Janković z rezultatom 6-1, 6-2, po točno 1 uri igre.

Jelena Janković je izgubila še tretji polfinale na Roland Garrosu, saj sta jo v isti fazi tekmovanja  izločili že Justne Henin (2007) in Ana Ivanović (2008), Sam Stosur, igralka doma iz Golden Coasta pa je nadgradila lanskoletno uvrstitev, ko je igrala v polfinalu pariškega Grand Slama.

Celoten pregled turnirja za Grand Slam (Roland Garros 2010)

 

Samantha Stosur je prva Avstralka po letu 1980, ki se je uvrstila v finale turnirja za Grand Slam

Današnja zmaga Stosurjeve ni nikakršno presenečenje, saj je že v 4. krogu izločila štirikratno zmagovalko OP Francije Justine Henin, v četrtfinalu pa še 1. igralko sveta Sereno Williams, res pa je, da je Avstralka svojo nalogo v polfinalu opravila neverjetno prepričljivo.

Že v 1. nizu je povsem dominirala ter prišla do dveh brejkov ob 12 'winnerjih', medtem ko 4. igralka sveta iz Srbije ni zadela niti ene neposredne točke, da ne govorimo, da je bila daleč od priložnosti za brejk.

Jankovićeva se je le prebudila na začetku drugega niza, ko je povedla 2-0, a je Stosurjeva takoj vrnila z ribrejkom. V naslednji igri je propadla še zadnja priložnost Jankovićeve, da se obdrži v dvoboju. Zapravila je kar tri priložnosti za vodstvo 3-1, v tem času pa je igralka iz dežele 'tam spodaj' prebrodila krizo in do konca obračuna ni več oddala niti ene igre.

'JJ' je že tretjič klonila v polfinalu odprtega prvenstva Francije

7. nosilka Samantha Stosur, ki je prva Avstralka v finalu turnirja za Grand Slam po 30-ih letih, ko je to nazadnje uspelo Wendy Turnbull na OP Avstralije,  bo v velikem finalu igrala z Italijanko Francesco Schiavone, ki je dobila prvi polfinale po predaji Jelene Dementjeve. V medsebojnih dvobojih s 4-1 vodi Avstralka, ki bo po prikazanem sodeč favoritinja finala. Ja, Roland Garros bo dobil novo junakinjo in kdo bi si mislil pred začetkom OP Francije, da bosta v finalu igrali omenjeni tekmici?

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Polfinale:

(7) Samantha Stosur (AUS) d. (4) Jelena Jankovic (SRB) 61 62
(17) Francesca Schiavone (ITA) d. (5) Elena Dementieva (RUS) 76(3) ret. (left calf strain)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete