Robin Soderling po petih nizih v finale Roland Garrosa!

04.06.2010

ROLAND GARROS - Robin Soderling, 25-letni Šved doma iz mesta Tibro, je že drugo leto zapored finalist drugega Grand Slama sezone na peščenih igriščih Roland Garrosa.

'Soda' je v prvem polfinalu dneva po težkih petih nizih strl odpor Čeha Tomasa Berdycha s 6-3, 3-6, 7-5, 6-3 in 6-3 in se bo v velikem finalu pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom. To bo ponovitev lanskoletne senzacije 4. kroga.

Robin Soderling bo že drugo leto zapored  v finalu lovil pokal mušketirjev

'Ubijalec velikih' kot so poimenovali visokoraslega Šveda (193 cm), je lani ustavil neverjetno serijo Rafaela Nadala in pokrbel za senzacijo turnirja, letos pa je v četrtfinalu po 12. zaporednih porazih proti Rogerju Federerju poskrbel še za njegov izpad ter v dveh letih izločil oba branilca naslova. Po težki, a zasluženi zmagi proti neugodnemu Čehu Berdychu, bo v nedeljo pokušal priti do prvega naslova na turnirjih za Grand Slam. Če je lani v finalu Roland Garrosa plačal davek neizkušenosti, zato letos ne bo imel izgovora, pa čeprav bo morda igral s peščenim kraljem iz Majorke,saj ga je po štirih nizih na tribune poslal že lani.

Tomas Berdych je obstal v polfinalu, kar je vseeno njegov največji dosežek na turnirjih za Grand Slam

Švedski tenisač je v maratonskem dvoboju, kjer so odločale malenkosti, zadel 62 neposrednih točk ter napravil 63 nevsiljenih napak. Manj napak in več 'winnerjev', preprosta matematika, ki je Soderlinga pripeljala do drugega zaporednega finala na Roland Garrosu. Oba  tekmeca sta se v obračunu odličnih serverjev vračal po nizu zaostanka, prvo Berdych (0-1), nato pa Soderling (1-2), ki je v 7. igri petega niza prišel do odločilnega brejka, ki ga je prvo potrdil na svojo servis igro, potem pa mu je uspel še brejk za dokončen zlom nasprotnika.

''Berdych mi ni dal prostora za napad, zato sem moral veliko teči. Drugi zaporedni finale - to si ne bi mislil niti v sanjah. Na turnir sem prišel z mislijo, da preskočim vsaj prvi krog, ki je vedno varljiv, sedaj pa bom igral do zadnjega dne. Noro'', je povedal 7. igralec sveta po dvoboju na osrednjem igrišču Philippe Chatrier, ki je potekal v tudi v težkih razmerah (vročina).

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Polfinale:

[5] R Soderling (SWE) vs [15] T Berdych (CZE) 63 36 57 63 63

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete