Rafa brez oddanega niza prispel v veliki finale Roland Garrosa!

04.06.2010

ROLAND GARROS - Prvi favorit teniškega Grand Slam turnirja v Parizu Rafael Nadal, je v veliki finale prispel brez izgubljenega niza.

Kralj peščene podlage je v drugem polfinalu dneva s 3-0 v nizih (6-2, 6-3, 7-6) premagal še Avstrijca Jurgena Melzerja in bo v nedeljo poskušal priti do 5. pokala mušketirjev preko Šveda Robina Soderlinga, ki je v prvem polfinalu po petih nizih strl odpor Čeha Tomasa Berdycha. Rafa si je tako priigral priložnost za poravnavo računa iz lanskega leta, ko ga je Šved senzacionalno izločil že v 4. krogu.

Ja, drugopostavljeni Majorčan bo v nedeljo lovil 5. naslov v Parizu ter 1. mesto na teniški lestvici ATP, ki ga je izgubil lani po Wimbledonu, kjer ga je zopet prehitel Roger Federer.

Rafael Nadal bi z nedeljsko zmago postal drugi igralec v zgodovini, ki bi mu uspelo na Roland Garrosu zmagati vsaj petkrat

Drugi polfinale Roland Garrosa je trajal 2 uri in 9 minut, izgledalo pa je, da bo končan že prej, saj je Nadal v tretjem nizu vodil 5-3 ter imel servis. V tistih trenutkih je Melzer igral kot prerojen. Na servis 24-letnega Nadala je prišel do 0:40, potem pa je Španec končal najslabšo servis igro v dvoboju še z dvojno napako.

Avstrijec je preobrnil rezultat na 6-5, vendar je Nadal izsilil tajbrejk, v katerem je po nekaj preobratih in seriji fantastičnih točk z obeh strani slavil z rezultatom 8-6.29-letni Dunajčan je imel nekaj malo možnosti, ko je z dvema mini brejkoma povedel 4-3, a mu je Rafa vrnil že v naslednjih dveh točkah.

Jurgen Melzer je prišel do uspeha kariere in polfinala Roland Garrosa, ko je v četrtfinalu izločil Novaka Đokovića, 3. nosilca turnirja

Peščeni kralj je z današnjo zmago prišel do 21. dobljenega dvoboja zapored na pesku v letošnji sezoni, v finale Roland Garrosa pa je že tretjič prišel brez izgubljenega niza. Če bi mu uspelo dvigniti 5. lovoriko v Parizu, bi bila to že njegova sedma s turnirjev za Grand Slam, 29. s peščenih turnirjev, kjer je na petem mestu večne lestvice po osvojenih naslovih s peščenih podlag. Skupno razmerje zmag in porazov na tej podlagi se je sedaj povzpelo na 202-16-

Avstrijec je prvič v karieri igral v polfinalu turnirja velike četverice in verjetno ni preveč razočaran po porazu, saj je igral proti peščenemu geniju. Prav tako je bil prvi Avstrijec v polfinalu Roland Garrosa po Thomasu Musterju, ki je nato dvignil pokal leta 1995.

Več o finalu in statistiki med Rafaelom Nadalom in Robinom Soderlingom bomo napisali v nedeljo pred dvobojem.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Roland Garros 2010
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam



Polfinale:

[2] R Nadal (ESP) d [22] J Melzer (AUT) 62 63 76(6)
[5] R Soderling (SWE) d [15] T Berdych (CZE) 63 36 57 63 63

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete