Rafael Nadal lovi 5. naslov na Roland Garrosu in 1. mesto na teniški lestvici ATP!

06.06.2010

ROLAND GARROS  - Španec Rafael Nadal je na pariškem rdečem pesku izgubil le z enim igralcem, Robinom Soderlingom, s katerim se bo danes pomeril v velikem finalu. Soderling je lani v 4. krogu Roland Garrosa pripravil senzacijo, ki ji ni bilo para, ko je na tribune poslal štirikratnega zaporednega zmagovalca OP Francije Rafaela Nadala.

Le ta se mu danes lahko maščuje za nepričakovan poraz, s petim naslovom na Roland Garrosu pa bi jutri tudi prevzel prvo mesto na teniški lestvici ATP. Ja, tri muhe lahko ubije Nadal na en mah. Soderling se je drugič zapored znašel v finalu Roland Garrosa, potem ko je lani izgubil odločilni dvoboj z Rogerjem Federerjem, no letos ga je na poti do nedeljskega finala izločil v četrtfinalu ter mu prekinil niz 23. zaporednih polfinal na turnirjih za Grand Slam.

Soderling je dobil zadnja dva dvoboja proti peščenemu kralju, vključno s tistim lani na Roland Garrosu, ko mu je prekinil niz 31. zaporednih zmag v Parizu.

Rafa bi z današnjo zmago prišel do 5. naslova na Roland Garrosu in zavzel 1. mesto na teniški lestvici ATP

Rafa pravi, da mu številka ena na teniški lestvici ni cilj, prav tako pa ne misli na maščevanje. "Maščevanje me ne zanima. Vem, da dam prav v vsakem trenutku vse od sebe. Če bom izgubil, bom Robinu čestital, saj bo to pomenilo, da je bil boljši od mene'', pravi kralj peska, ki ima na Roland Garrosu razmerje 37-1, v letošnji sezoni pa na pesku ne pozna poraza (21-0). Pred OP Francije je kot prvi igralec v zgodovini osvojil vse tri peščene turnirje serije Maters, v Monte Carlu, Rimu in Madridu.

Robin Soderling, ubijalec velikih, so se glasili naslovi v časnikih, ko je v četrtfinalu s 3-1 v nizih izločil 1. igralca sveta in branilca naslova Rogerja Federerja. Visokorasli Skandinavec bo v letošnjem finalu sigurno bolj samozavesten kot lani, saj ima za sabo kar nekaj skalpov in pa tudi izkušnjo igranja odločilnega dvoboja za pokal mušketirjev. "Sijajno bo igrati še en pariški finale. Upam, da bom igral bolje kot lani, kjer se nisem najbolje znašel. Sedaj je za mano več velikih obračunov, kjer sem se ogromno naučil'', je povedal varovanec Magnusa Normana po polfinalni zmagi proti Čehu Tomasu Berdychu.

Robin Soderling je edini tenisač, ki pozna pot do zmage proti Rafaelu Nadalu na Roland Garrosu

Kaj nam ponuja finale? Če Nadal osvoji 5. naslov na Roland Garrosu, se bo vrnil na 1. mesto teniške lestvice ATP, če ne, bo na vrhu ostal Roger Federer in bo to pozicijo obdržal vse do Wimbledona, v tem primeru pa bi 14. junija postal rekorder po držanju prvega mesta, saj bi s prestola zrinil Peta Samprasa, ki je bil številka ena 286 tednov. Robin Soderling se bo, ne glede na rezultat finala, od ponedeljka naprej nahajal najvišje na lestvici v svoji karieri. Če bo zmagal bo 4. igralec sveta, če finale izgubi, pa bo zasedal 6. mesto.


V medsebojnih dvobojih vodi Rafael Nadal 3-2, toda zadnja dva obračuna so pripadla Švedu. Na stavnicah ima peščeni kralj veliko več možnosti za zmago in je absolutni favorit finalnega obračuna. Njegov količnik za zmago je 1,25. medtem ko bi za zmago Soderlinga pri vplačanih 100 evrih zaslužili 360 evrov (Bet-at-home).

Utrinki iz dvoboja Rafael Nadal - Robin Soderling, Roland Garros 2009, 4. krog

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete