Blaž Kavčič z eno nogo v glavnem delu Wimbledona!

11.06.2010

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, ki je kot prvi Slovenec prišel med najboljših 100 igralcev sveta, se zavzeto pripravlja na tretji Grand Slam sezone, ki se bo od 21. junija do 4. julija igral na sveti wimbledonski travi.

23-letni Ljubljančan je lani kot edini Slovenec do sedaj prišel do dveh naslovov na turnirjih serije Challenger, z uspešnimi nastopi do konca sezone 2009 in uvrstitvijo v glavni del OP Avstralije 2010 ter še nekaterimi dobrimi rezultati si je kot prvi Slovenec priboril naposredno igranje v glavnem delu turnirja za Grand Slam. To je bilo prejšnji mesec v Parizu, ko je peščenih igriščih Roland Garrosa skupaj z Gregom Žemljo poskrbel še za en mejnik slovenskega moškega tenisa, ter se po zmagi v 1. krogu proti Argentincu Eduardu Schwanku uvrstil v 2. krog, kjer se je odlično upiral favoriziranemu Andyu Roddicku.

Blaž Kavčič je najboljši na zelo pomembnih dvobojih

Kaljut, kot prijatelji kličejo Blaža, pa ima svoje lovke že usmerjene na bližnji Wimbledon, kjer je lani izgubil nastop v glavnem delu v zadnjem krogu kvalifikacij. Za pripravo pred slovitim angleškim Grand Slamom si je izbral tradicionalni travnati Queens, kjer je v 1. krogu izgubil proti Brazilcu Marcosu Danielu, a njegove misli so po uspešnem nastopu v Parizu že usmerjene na igrišča vseangleškega kluba.

''Z mislimi sem popolnoma v Wimbledonu in ne razmišljam kaj se je dogajalo v Parizu. Na travi se ker dobro znajdem in tudi serviram zelo dobro kar je dober znak. Seveda je bilo po porazu z Danielom prisotno veliko razočaranje, saj sem si zelo želel igrati proti Nadalu, ampak med samo tekmo o tem nisem razmišljal. Lahko rečem, da je šlo tisti dan vse narobe. Brazilec je igral odlično. V odločilnih trenutkih je serviral zelo natančno, poleg tega pa je zadel 'malo morje' črt, žoga pa se je kar nekajkrat odbila od mreže (net), S svojo igro sem bil zadovoljen. Seveda bi lahko našel nekatere pomanjklivosti, ampak to je bil moj prvi dvoboj na travi...'', je povedal trenutno 120. igralec sveta Kavčič, ki še ne ve točno, če bo udeleženec glavnega dela Wimbledona, kjer bo igralo 128 igralcev ali pa bo moral v kvalifikacije.

Kavčiča je lani v 3. krogu kvalifikacij zaustavil Francoz Adrian Mannarino

Trenutno je tretji v čakalni vrsti in ni povsem brez možnosti za uvrstitev v glavni žreb, ki bi ga rešil dodatnih treh tekem kvalifikacij, ki se igrajo nakoliko stran iz Wimbledona.

''Ja, za Wimbledon še ne vem točno. Vse bo jasno v nedeljo. Sem tretji v čakalni vrsti. Kar nekaj igralcev je poškodovanih, ampak se še ne ve kdo bo odjavil in kdo ne'', pravi Kaljut, ki zelo rad igra tudi na travnati podlagi. ''Rad igram na travi in mislim, da bom vsako leto boljši v Wimbledonu. Podlaga postaja počasnejša in izmenjave so daljše kar mi gre kar na roke'', je še dodal ter si zaželel, da bi bil neposredni udeleženec glavnega dela turnirja.

''Jasno, želim si igrati v glavnem turnirju in tam v prvem kolu zmagati (seveda če bo žreb naklonjen). Mislim, da imam kvaliteto ter mi to lahko uspe'', je odločno končal Kavčič, ki v naslednjem mesecu brani še 134 točk iz lanskega leta, zaslužene z zmago na Challengerju v Constanti (75), finalom Challengerja na Reki (45), 14 točk pa je dobil za nastop v 3. krogu kvalifikacij Wimbledona.

Več o tem kje se nahaja Blaž in o čem razmišlja si lahko preberete tudi na njegovi uradni strani www.blazkavcic.si.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete