Aljaž Bedene prvič na travi in to s polnim izkupičkom!

14.06.2010

WIMBLEDON - Organizatorji tretjega Grand Slama sezone, ki se igra na sveti wimbledonski travi, so včeraj objavili žreb kvalifikacij, v katerem sta se znašla tudi dva slovenska moška predstavnika, Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Blaž Kavčič bo drugič zapored nastopil v glavnem delu turnirja velike četverice.

Prvi je na zeleno podlago stopil 20-letni Aljaž Bedene, ki je kvalifikacije ujel za mišji rep. Še v soboto je igral polfinale Futures turnirja na peščeni podlagi v Mariboru, kjer je dvoboj predal, takoj za tem pa je odletel v London, kjer je danes kot prvi začel kvalifikacije na igrišču številka 1.

Njegov nasprotnik je bil 29-letni Francoz Thierry Ascione (163. na ATP), ki je do sedaj le dvakrat igral v glavnem delu Wimbledona (2004, 2008) in obakrat izpadel v 1. krogu, sedaj pa ga je že v uvodnem krogu kvalifikacij izločil odlični Aljaž s 6-2, 3-6 in 6-4. Bravo Aljaž!

Aljaž Bedene je prvič udeleženec kvalifikacij turnirja za Grand Slam v članski konkurenci

Ljubljančan, ki na travnati podlagi na članskih turnirjih sploh še ni igral, je prišel do zelo pomembne zmage, ki mu bo dvignila samozavest za naslednja dva kroga, ki jih bo še igral v kvalifikacij ter peljeta v glavni del Wimbledona, kjer sta lani Grega Žemlja in Luka Gregorc sploh prva v zgodovini igrala v glavnem žrebu Grand Slam turnirjev.

Bedene je zadnje čase igral le na peščeni podlagi, toda to ni bila nikakršna ovira za današnjo zmago na travi proti nekdaj 81. igralcu sveta Tierryu Ascioneju. Že v prvem nizu je z dvema brejkoma več prišel do gladkih 6-2, tekmec doma iz Villeurbanna pa je nato izenačil. V tretjem, odločilnem nizu se je Aljaž hitro znašel v zaostanku za brejk, toda nepopostljivost se je izplačala. V 8. igri je prišel do odvzema servisa, se vrnil v igro, v zadnji 10. pa je izkoristil priigrano zaključno točko ter odšel v 2. krog kvalifikacij Wimbledona.

Marsel Ilhan bo naslednji nasprotnik Aljaža Bedeneta

Njegova zmaga je še toliko bolj vredna zaradi tega, ker ima Aljaž zadnje čase veliko težav s poškodovanim zapestjem in igra s t.i. blokado. V 2. krogu bo igral s Turkom Marselom Ilhanom, 11. nosilcem kvalifikacij in 119. igralcem sveta, ki je danes tudi igral tri nize. 23-letni Turek, ki se je rodil v Uzbekistanu, je letos že dobil nekaj tekem z renomiranimi nasprotniki (nazadnje je na travi Challengerja v Nottinghamu izločil Dmitrija Tursunova), toda to bo nov dvoboj, ki se kot vsak začenja z 0-0.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete