Grega Žemlja z zmago začel kvalifikacije v Wimbledonu!

15.06.2010

WIMBLEDON - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je odlično začel letošnje kvalifikacije, ki peljejo v glavni del tretjega Grand Slama sezone, ki se igra na travnati wimbledonski podlagi.

23-letni Gorenjec (113. na ATP), je v uvodnem kvalifikacijskem krogu v tretjem nizu dokončno strl odpor Brazilca Caia Zampierija ter slavil s 4-6, 6-4 in 6-1.

Žemlja, ki je v kvalifikacijah 6. nosilec, je proti 189. igralcu sveta izgubil prvi niz s 4-6, v drugem pa z brejkom več izenačil. Ko mu je v 4. igri uspel zelo pomemben odvzem servisa se je igra Južnoameričana zlomila. V šesti igri je z drugim zaporednim brejkom povedel že 5-1 nato pa rutinirano odločil tekmo v svojo korist ter odšel v 2. krog, kjer bo igral s Hrvatom Ivanom Dodogom. Tekmeca iz sosednjih držav se bosta pomerila prvič.

Grega Žemlja je Brazilca premagal že tretjič zapored in to na treh različnih podlagah - trdi, pesku in travi.

Grega Žemlja je mojster kvalifikacij turnirjev za Grand Slam iz katerih je kot zmagovalec izšel že trikrat, tudi lani na Wimbledonu

Varovanec trenerja Žiga Janškovca je lani na Wimbledonu kot prvi (skupaj z Gregorcem) v zgodovini slovenskega tenisa preko kvalifikacij uspel priti v glavni del turnirja za Grand Slam, kjer ga je v 1. krogu ustavil Španec Albert Montanes. Letos je bil udeleženc 128 najboljših igralcev na OP Avstralije in prejšnji mesec na Roland Garrosu, obakrat pa si je glavni žreb zagotovil preko kvalifikacij. Na OP Francije je v 1. krogu izločil favoriziranega Argentinca Juana Monaca, v drugem pa je moral priznatio premoč Rusu Teimurašu Gabašviliju.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete