V 1. krogu kvalifikacij Wimbledona uspešna tudi Maša Zec-Peškirič!

15.06.2010

WIMBLEDON - Slovenski teniški igralci in igralke, ki nastopajo v kvalifikacijah za nastop na glavnem delu Wimbledona, so bili v uvodnem krogu 100% uspešni.

Po Aljažu Bedenetu in Gregi Žemlji, se je v 2. krog uvrstila tudi Maša Zec-Peškirič. Jeseničanka, ki šteje 23 let, je v uvodnem kvalifikacijskem krogu ugnala 185. igralko sveta, Kolumbijko Catalino Castano s 7-5, 6-2.

Zec-Peškiričeva (142. na WTA) je lansko leto igrala neposredno v glavnem delu Wimbledona ter izgubila v 1. krogu z Urszulo Radwansko, no tokrat bo za to morala preskočiti kvalifikacije. V uvodnem krogu ji je šlo zelo dobro. Prvi niz je v žep pospravila proti koncu, ko ji je uspel odločilni brejk, v drugem pa je bilo veliko lažje in je Kolumbijki prepustila le dve igri.

Maša Zec-Peškirič bo imela v drugem kvalifikacijskem krogu lepo priložnost, da premaga nekdaj 14. igralko sveta ter pride le korak od uvrstitve v glavni žreb Wimbledona

Maša, ki trenira pod vodstvom trenerja Blaža Trupeja, se je s 30-letno igralko iz Južne Amerike pomerila prvič, obe pa veljata za peščeni specialistki. V 2. krogu jo čaka težja nasprotnica. To bo Grkinja Eleni Daniilidou, trenutno 187. igralka na teniški lestvici WTA, ki se vrača v boljšo formo. 27-letnica Solunčanka, rojena na Kreti, je bila leta 2003 že 14. igralka sveta, v lasti pa ima 5 naslovov s turnirjev serije WTA. Na Wimbledonu je že okusila igranje v 4. krogu (2002), po letu 2004 pa je sledil padec v igri, kasneje pa še poškodbe.

Maša in Eleni se do sedaj med sabo še nista pomerili, je pa Grkinja odlična igralka na travi. Od petih zmag na WTA turnirjih jih je štiri dobila na trdi podlagi, leta 2002 pa je zmagala na travnatem turnirju v Hertogenboschu.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete