Aljaž Bedene: ''Zaradi poškodbe zapestja bom počival par tednov!''

16.06.2010

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je lani kraljeval na turnirjih serije Futures, ko je v 4 mesecih kar petkrat odšel kot zmagovalec, na teniški lestvici ATP pa se je v tem času prebil naprej za več kot 1,300 mest.

Odlične igre so ga trenutno izstrelile na 286. mesto ATP lestvice in že nekaj časa drži tretje mesto med slovenskimi tenisači, takoj za Gregom Žemljo in Blažem Kavčičem. Ta teden se je prvič v karieri udeležil kvalifikacij turnirja za Grand Slam v Wimbledonu in v 1. krogu izločil Francoza Thierrya Ascioneja. Čeprav mu žreb ni bil najbolj naklonjen, si 20-letni Ljubljančan s tem ni belil glave in pogumno odšel v London.

''Z žrebom se nisem obremenjeval, saj mi je bolj kot ne vseeno s kom igram, sploh na večjih turnirjih, kjer so vsi igralci zelo dobri'', je povedal Aljaž, ki je (kot smo zgoraj omenili) v 1. krogu izločil 163. igralca sveta Thierrya Ascioneja. Po odličnem prvem nizu je proti Ascioneju izgubil drugega, v tretjem pa se je vrnil po brejku zaostanka. Kako si je Aljaž znašel na travnati podlagi, saj na njej verjetno že dolgo ni igral?

''Podlaga mi ustreza, ampak s težavami ki jih imam z zapestjem ni bilo preveč prijetno igrati, saj pri vsakem voleju in slajzu čutim bolečino, le ta pa ne mine niti pri servisu in forehandu, če jih udarim premočno. Edini neboleči udarec je bekend. Igral sem s protibolečinskimi tabletami, ker blokada ni prijela''.

Aljaž ima že kar nekaj časa poškodovano zapestje, kljub temu pa je igral še Futures turnir v Mariboru, kjer je brez težav prišel v polfinale, nato pa je predal dvoboj, saj so kvalifikacije Wimbledona veliko bolj pomembne in želja vsakega tenisača je, da nastopi na turnirju za Grand Slam.

''Ja, v Mariboru sem predal, ker sem se odločil da odletim v London še isti dan, čeprav sem bil takrat še izven kvalifikacij. Seveda je bila želja, da zaigram kvalifikacije Wimbledona, a na žalost mi ni uspelo in močno upam, da bom naslednje leto spet tu'', pravi Bedene, ki drugače ne Wimbledon ni imel najboljših spominov še iz mladinskih časov.

''Hmm, v Wimbledonu sem igral pred tremi leti kot mladinec. Spomnim se, da sem takrat v malo manj kot dveh tednih zaradi dežja imel samo dva treninga na travi in si kasneje v prvem krogu zvil gleženj. Spomini niso preveč lepi toda, a sem to že pozabil''.

V 2. krogu je včeraj Bedeneta izločil 119. igralec sveta Masel Ilhan iz Turčije, ki ima iz velikih tekmovanj neprimerno več izkušenj. Aljaž je nekaj priložnosti proti Ilhanu kljub vsemu imel.

''Proti Turku sem začel solidno. Pri 1:1 sem imel 0:30 na njegov servis, potem pa mi je dvakrat v teku na forehand (kar je moj najljubši udarec) spodrsnilo, na kar sem postal bolj previden in v naslednji igri zgrešil tri iz istega položaja, kar se mi drugače ne zgodi. V drugem nizu sem rešil veliko brejk žog, imel pa sem tudi sam nekaj priložnosti za odvzem servisa. Na žalost sem nekajkrat z malo nesreče izgubil pomembne točke, ki bi lahko marsikaj spremenile. Servisa skozi celo tekmo nisem igral na polno. Zaradi bolečin v zapestju sem serviral z več rotacije, forehand je bil počasnejši, slajza in voleja pa 'skoraj' nisem uporabljal (spet zaradi bolečin), ki sta na tej podlagi zelo pomembna udarca'', je kratko ocenil obračun z Ilhanom Aljaž Bedene, k ga sedaj čaka nekajtedenski počitek zaradi poškodbe.

''Sedaj si bom vzel spet par tednov odmora. Ne želim si, da bi poškodba prešla v kronično in upam, da bom v tenisu še naprej maksimalno užival ter se čim hitreje pozdravil'', je zaključil Bedene.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete