Eleni pretrd oreh za Mašo v drugem krogu kvalifikacij Wimbledona!

16.06.2010

WIMBLEDON - Grška teniška igralka Eleni Daniilidou, je v 2. krogu kvalifikacij Wimbledona brez težav izločila drugo slovensko teniško igralko Mašo-Zec Peškirič.

Na igrišču številka 2, kjer bo takoj za Mašo v drugem kvalifikacijskem krogu nastopil tudi Grega Žemlja, je 27-letna Solunčanka upravičila vlogo favoritinje na travnati podlagi ter zmagala s 6-2, 6-2.

Eleni Daniilidou je Maši v vsakem nizu prepustila le dve igri

V malo več kot uri je Eleni Daniilidou dominirala v obeh nizih ter dokazala, da nima zastonj 5 osvojenih turnirjev serije WTA (4 na trdi, 1 na travi), čeprav so ti stari že kar nekaj let. Grkinja, trenutno 187. igralka sveta, je bila leta 2003 že na 14. mestu WTA lestvice, v zadnjem času pa je padla v formi in imela smolo s poškodbami. Z nekaj dobrimi predstavami na ITF turnirjih v zadnjem času je pokazala, da tudi za njo prihajajo boljši časi in v obračunu s štiri leta mlajšo Mašo Zec-Peškirič upravičila vlogo favoritinje na travnati podlagi, saj je Jeseničanka specialsitka za pesek.

Po Aljažu Bedenetu se tako iz kvalifikacij za tretji Grand Slam sezone poslavlja še Maša Zec-Peškirič, v igri pa ostaja še Grega Žemlja, ki bo v 2. krogu nastopil takoj za njo.

V glavnem delu turnirja bosta nastopila Blaž Kavčič in Polona Hercog. Žreb bo objavljen v petek.

pripravil: L.S.

foto: Facebook, GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete