Wimbledon: Igrišče številka 2 usodno tudi za Grega Žemljo!

16.06.2010

WIMBLEDON - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja (112. na ATP) letos ne bo videl glavnega dela turnirja za Grand Slam v Wimbledonu.

V 2. krogu kvalifikacij ga je izločil hrvaški teniški igralec Ivan Dodig (197. na ATP) s 6-3, 3-6 in 6-1. 23-letni Žirovničan, ki je lani kot prvi uspel preiti kvalifikacije turnirja za Grand Slam prav v Wimbledonu, se je močno upiral dve leti starješemu Zagrebčanu, rojenemu v Mostarju in se ni predal do konca kljub zaostanku v tretjem nizu, toda zmagati mu ni uspelo.

Travnato igrišče številka 2 danes očitno ni bilo usojeno slovenski teniškim predstavnikom na Wimbledonu, saj je pred tem tu v 2. kvalifikacijskem krogu izgubila tudi Maša Zec-Peškirič.

Hrvat Ivan Dodig je zmagal v prvem medsebojnem obračunu z Gregom Žemljo

Prvi niz je na začetku posteregel z imenjavo brejkov, kasneje pa je Hrvatu uspel še eden za vodstvo v nizih. V nadaljevanju se je Grega zbral in z odvzemom servisa v 6. igri (?) naredil odločilen korak, da je v žep pospravil drugi niz ter postavil dvoboj na začetek.

Dodigu, ki v zadnjem času ni blestel na turnirjih, je pa na OP Avstralije v prvem krogu šokiral J.C.Ferrera, je uspel brejk v 4. igri tretjega niza, ko je povedel 3-1, v naslednji pa se je krčevito boril za ohranitev servisa. Žemlja je pritiskal in pritiskal, toda Hrvat se je zmazal ter potrdil brejk, za nameček pa je v 6. igri na začetni udarec Žemlje povedel 40:0, ki jih ni zapravil. Tudi v 7. igri je imel Grega še dve priložnosti za brejk in nekaj upanja za podaljšanje dvoboja, a se je Dodig tudi tu izmazal in odšel v zadnji krog kvalifikacij, kjer bi ob morebitnem uspehu prvič v karieri prišel v glavni del Wimbledona.

Grega Žemlja je prvič letos ostal brez glavnega dela turnirja za Grand Slam

Po lanskem uspehu v kvalifikacijah, kjer sta se v glavni del prebila Luka Gregorc in Grega Žemlja, so letos vsi trije naši predstavniki (Bedene, Žemlja, Zec-Peškirič) obstali v drugem kvalifikacijskem krogu, toda v bobnu za glavni žreb bo med dekleti nastopila Polona Hercog, v moški konkurenci pa je drugič zapored neposredni udeleženec turnirja velike četverice tudi Blaž Kavčič. Žreb bodo organizatorji opravil v petek.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete