Michael Llodra do drugega naslova na travi!

19.06.2010

EASTBOURNE, ANGLIJA - 46. igralec svetovne teniške lestvice ATP Michael Llodra ( 8. nosilec), je v Eastbornu na turnirju serije 250, prišel do druge lovorike na travnati podlagi.

V sobotnem finalu je bil s 7-5, 6-2 boljši od Španca Guillerma Garcia-Lopeza, sicer petega nosilca turnirja. Kot zmagovalec si je Llodra prislužil 250 točk in 69,350 evrov denarne nagrade, Španec pa je v žep pospravil 36,550 € in 150 točk.

30-letni Francoz je prvi travnati in karierni turnir dobil pred šestimi leti v Hertogenboschu, kasneje pa je bil najboljši še v Adelaidu in Rotterdamu (oba 2008) ter letos v Marseillu.

Za zmago Michaela Llodre je veliko zaslužna tudi Amelie Mauresmo

V zelo izenačenem prvem nizu, je Llodra prišel do brejka v zadnji 12. igri, nato pa je dež prekinil dvoboj v 3. igri drugega niza, a tekmeca nista dolgo ostala v slačilnici. Po povratku na igrišča je Francoz prišel do novega odvzema servisa v šesti igri po tretji dvojni napaki Španca, dokončno pa je strl nasprotnika z brejkom v osmi igri ter zaključil finale po 67 minutah igre.

''Vedno je lepo osvojiti naslov, saj se to ne zgodi ne zgodi vsak teden'', je povedal Francoz po dvoboju. Llodra si je med travnato sezono privoščil sodelovanje z nekdanjo teniško igralko in wimbledonsko zmagovalko Amelie Mauresmo, le to pa je očitno obrodilo sadove. ''V zadnjih dveh tednih sva se veliko posvečala moji igri in Amelie je zelo zaslužna, da pridem na igrišče zelo sproščen. Moram se ji zahvaliti in v veselje mi je delati z njo'', je dodal Francoz, ki ima sedaj razmerje v letošnji sezoni 16-11, na Wimbledonu pa se bo v prvem krogu pomeril z Američanom Jessejem Wittnom, v drugem pa ga morebiti že čaka Andy Roddick.

41. igralec sveta Guillermo Garcia-Lopez je prvič igral v finalu turnirja na travi, v karieri pa je bil v velikem finalu še enkrat - lani v Kitzbuhlu, kjer bo zapisan kot zadnji zmagovalec, saj turnirja serije ATP tam več ni.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

AEGON International 2010
Eastbourne, VB
13-19 Junij, 2010
Nagradni sklad: $405000
Podlaga: Trava
Tip: ATP




Finale:

[8] M Llodra (FRA) d [5] G Garcia-Lopez (ESP) 75 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete