Kdo vse izpušča letošnji Grand Slam turnir na sveti wimbledonski travi?

20.06.2010

Teniški spektakel v Wimbledonu bo letos osiromašen za kar nekaj znanih in odličnih igralcev in igralk, ki imajo težave s poškodbami.

Tretji Grand Slam sezone, ki se igra na travnati podlagi, se začne jutri, pa poglejmo kdo vse bo na njem manjkal. Po letu premora zaradi poškodbe kolen (tendinitis) bo spet nastopil 1. igralec sveta in zmagovalec Wimbledona leta 2008 Rafael Nadal, bo pa letos zaradi poškodbe manjkal Argentinec David Nalbandian, ki je že bil udeleženec finala na sevti travi.

Brez nastopa na letošnjem Wimbledonu sta ostala tudi dva hrvaška tenisača. Velikan iz Šalate (Šalata - predmestje Zagreba) Ivo Karlović ima težave s stopalom, medtem ko ima Mario Ančić po obilo težavah z mononukleozo sedaj težave s hrbtom. V glavnem delu bo od naših sosedov igral Ivan Ljubičić, a tudi on ima v zadnjem času veliko zdravstvenih problemov, toda za Wimbledon je nared.

David Nalbandian je le eden izmed tistih, ki spuščajo letošnji Wimbledon zaradi poškodbe

Turnir zaradi poškodbe reber spušča tudi Francoz Richard Gasquet, Čeh Radek Stepanek pa ima poškodovano koleno. Po nekaj mesečnem premoru in poškodbi zapestja se je vrnil Rus Nikolaj Davidenko, zaradi enake težave pa bo manjkal zmagovalec OP ZDA Juan Martin del Potro. Argentinec je že bil na operaciji zapestja in ga ne bomo videli niti septembra v Flushing Meadwsu, kjer brani naslov. Na turnirju bosta zaradi poškodb manjkala tudi njegov rojak Juan Monaco in pa Čilenec Fernando Gonzalez.

V ženski konkurenci je že prejšnji teden odpovedala nastop zaradi poškodbe Rusinja Jelena Dementjeva, polfinalistka travnatega Grand Slama zadnjih dveh let. Moskovčanka je predala polfinale na Roland Garrosu proti kasnejši zmagovalki Francesci Schiavone in se ji ni uspelo pozdraviti do Wimbledona, kjer ne bomo videli niti njene rojakinje in nekdanje prve igralke sveta Dinare Safine. Njo muči poškodba hrbta, ki se vleče skozi celo letošnjo sezono. Še zadnja v vrsti manjkajočih igralk je Španka Maria Jose Martinez Sanchez, ki si je poškodovala koleno.

Jelena Dementjeva ni uspela sanirati poškodbe do začetka turnirja na sveti travi

Kot zanimivost naj dodamo, da je zaradi zadnje odpovedi Španke v glavni del turnirja kot srečna poraženka prišla Anastasja Pivovarova, Rusinja, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij z Grkinjo Eleni Daniilidou izgubila s katastrofalnim rezultatom 6-0, 6-0. Ja, eni pa imajo res srečo.

Na ta spisek lahko dodamo še nekaj igralcev in igralk, ki bodo sicer nastopili, a niso brez težav in poškodb. To so Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Nicolas Almagro, Ernests Gulbis in Feliciano Lopez.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete