Đokovićev dvoboj poskrbel za delček zgodovine Wimbledona!

22.06.2010

WIMBLEDON - Dvoboj 1. kroga Wimbledona med Novakom Đokovićem in Olivierjem Rochusom je šel v anale kot najkasneje končana tekma v zgodovini tega Grand Slam turnirja, ki se igra že vse od leta 1877.

Organizatorji so se odločili, da po končanem tretjem nizu zaprejo streho in prižgejo reflektorje, tako da sta omenjena tekmeca končala šele ob 22.59 po lokalnem času. Do lanskega leta na osrednjem igrišču niso poznali strehe, zato so bili dvoboji prekinjeni, ko se je spustil mrak.

''Ni mi ravno godilo, da sem igral tako pozno v noč, a mi je v čast, da sem na nekakšen način odšel v zgodovino turnirja'', je dejal Nole, ki je poskrbel za veliki preobrat proti Belgijcu, ki je vodil 2-1 v nizih.

Đokoviću je 20-minutni premor pri zapiranju strehe prišel še kako prav, da si je nabral moči za nadaljevanje. ''V tistih trenutkih se nisem počutil najbolje, zato mi je premor še kako koristil, da sem se sprostil in zbral za nadaljevanje'', je povedal Đoković, ki verjame, da bo od sedaj naprej igral bolj odločno in manj nihanji.

''Hočem priti čim dlje. Tu nihče ne 'kalkulira' in vsi so zelo motivirani, zato ne smeš nikogar podcenjevati, tudi v uvodnih krogih ne'', je še dodal Đoković, ki je lani izpadel v četrtfinalu, v 2. krogu pa se bo pomeril s 97. igralcem sveta Taylorjem Dentom.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete