Heninova in Clijstersova prišli do medsebojnega obračuna

25.06.2010

WIMBLEDON - V 3. krogu teniškega turnirja za Grand Slam v Wimbledonu, sta do rutiniranih zmag prišli Belgijki Kim Clijsters in Justine Henin, toda v naslednjem krogu bo morala ena spakirati prtljago, saj se bosta pomerili med sabo.

Obe sta povratnici na teniška igrišča. Kim se je vrnila lani avgusta, Justine pa letos v začetku leta, med seboj pa sta igrali že 24 tekem. Ja, to bo hud obračun dveh rivalk in eden najbolj zanimivih dvobojev na letošnjem turnirju v All England Clubu, ki nas čaka že v 4. krogu.

Kim Clijsters je danes s 6-3, 6-3 izločila Rusinjo Marijo Kirilenko, Heninova pa s 6-1, 6-4 drugo Rusinjo Nadjo Petrovo. ''Imela sem dober občutek. Igrala sem dobro, služil mi je servis, 'skratka' vse je bilo O.K.'', je bila zadovoljna Kim pred 25. obračunom z rojakinjo, ki je gladko dobila prvi niz proti Petrovi, v drugem pa se je pobrala po zaostanku 1-3.

Justine Henin vedno ustreže tudi navijačem

Heninova, 17. nosilka turnirja, je na osrednjem igrišču prišla že do 14. zmage proti Petrovi (2 poraza), zadnjih šest obračunov pa je dobila po dveh zaporednih nizih. V tretjih krogih turnirjev velike četverice ima fenomenalno razmerje 27-0, proti ruskim igralkam pa ima v karieri odličnih 101-12. Belgijka je na svoje police pospravila lovorike s treh turnirjev za Grand Slam, manjka ji le še sloviti Wimbledon. Osvojitev le tega je eden večjih ciljev te sezone za Heninovo, prvi bolj resen test pa jo tako čaka že v ponedljek, ko bo igrala s Clijstersovo.

Brez težav se je v 4. krog uvrstila tudi ena glavnih favoritinj za ponovni naslov Venus Williams. 29-letna prebivalka ZDA, je že petkrat osvojila turnir na sveti travi, danes pa je v 3. krogu pospravila z Rusinjo Aliso Klejbanovo. Lani je igrala v finalu, kjer je izgubila s sestro Sereno, letos pa se kot prvopostavljeni lahko spet srečata šele v finalu.

Venus Williams je kar petkrat zmagala na Wimbledonu v zadnjem desetletju

Ekspresno se je v 4. krog pripeljala tudi Srbkinja Jelena Janković. Tokrat je deklasirala Ukrajinko Aljono Bondarenko s 6-0, 6-3 in se ji maščevala za poraz na letošnjem OP Avstralije. Jankovićeva, ki bo igrala tudi na letošnjem WTA turnirju v Portorožu, je z Ukrajinko izgubila le na omenjenem srečanju, medtem ko je danes dobila že 12. dvoboj, kjer je izkoristila pet priložnosti za brejk od šestih, neposredne točke pa je dobila z 20-5.

Osmino finala si je zagotovila še nekdanja finalistka Wimbledona Marion Baroli, Rusinja Vera Zvonarjova, naturalizirana Avstralka Jarmila Groth in Bolgarka Tsvetana Pironkova, ki je bila v prvem nizu s 6-4 boljša od Rusinje Kulikove, nato pa je slednja dvoboj predala pri 0-2 v drugem nizu.

Vera Zvonarjova je v 3. krogu premagala Yanino Wickmayer

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




3. krog:

(2) Venus Williams (USA) d. (26) Alisa Kleybanova (RUS) 64 62
(4) Jelena Jankovic (SRB) d. (28) Alona Bondarenko (UKR) 60 63
(8) Kim Clijsters (BEL) d. (27) Maria Kirilenko (RUS) 63 63
(11) Marion Bartoli (FRA) d. (Q) Greta Arn (HUN) 63 64
(17) Justine Henin (BEL) d. (12) Nadia Petrova (RUS) 61 64
(21) Vera Zvonareva (RUS) d. (15) Yanina Wickmayer (BEL) 64 62
Jarmila Groth (AUS) d. Angelique Kerber (GER) 63 75
Tsvetana Pironkova (BUL) d. Regina Kulikova (RUS) 64 20 ret.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete