VIDEO: Victor Hanescu pljunil proti gledalcem in predal dvoboj!

26.06.2010

WIMBLEDON -'' Ko nekdo s tribune nekaj 'izstrelil', je Hanescu izgubil kontrolo ter pljunil proti gledalcem', je povedal direktor Wimbledona.

Romunski teniški igralec Victor Hanescu je včeraj predal dvoboj 3. kroga Nemcu Danielu Brandsu, uradno zaradi poškodbe noge. Hanescu je v tem obračunu izgubil prednost 2-0 v nizih, predal pa je pri 3-0 v 5. nizu za Nemca. Predaja je bila ekspresna, med tem pa je oštel tudi sodnika. Kaj se je zgodilo?

Pri 2-0 za Brandsa v 5. nizu je Romun pljunil neposredno proti navijačem, kar so zabeležile tudi televizijske kamere, toda sodnik tega ni videl. Na svojo servis igro je namerno delal dvojne napake in prestope. V tem času je še nekajkrat zaklel proti nemškim navijačem in sodnik ga je opomnil, nato pa je Hanescu predal.

''Vsekakor je nekdo iziritiral Romuna, a ne vemo kaj je bilo. Po tem je tenisač pljunil v smeri proti navijačem in kasneje namerno delal dvojne napake ter prestope. Za tem je sledila predaja. Uradno je predal zaradi poškodbe, toda komisija bo primer preiskala'', je povedal organizator turnirja v All England Clubu.

Po pravilih turnirjev za Grand Slam, Victorju Hanecu grozi denarna kazen v višini 10,000 USD za nešportno obnašanje.

Še pred tem je policija zaradi kršenja javnega reda in miru s stadiona pospremila 4 gledalce (isti dvoboj) in jih odpeljala na policijsko postajo, toda ta dogodek naj ne bi bil povezan z incidentom Hanesca.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete