Nastja začela mladinski Wimbledon z zmago; Poraz Role v polfinalu Beograda

26.06.2010

WIMBLEDON - Nastja Kolar, 15-letna mladenka in igralka TK AS Litija, je danes začela z nastopi na mladinskem delu Wimbledona.

Varovanka trenerja Matlaža Pogačnika, je na letošnjem mladinskem delu turnirja za Grand Slam v Wimbledonu 6. nosilka, v prvem krogu pa je gladko ugnala Črnogorko Danko Kovinić s 6-3, 6-2.

Nastja Kolar je ena tihih favoritinj travnatega Wimbledona v mladinski konkurenci

54 minut je potrebovala ena najbolj obetavnih teniških igralk sveta, da se ji priigrala vozovnico za 2. krog v dvoboju z vrstnico iz naše nekdanje skupne države, ki je trenutno 43. mladinka sveta. Z odlično igro na svoj prvi servis, kjer je Nastja dobila kar 93% točk (27/29), je brez težave kontrolirala igro. Že v prvem nizu je izkoristila dve brejk priložnosti od štirih, v drugem pa ponovila vajo, tekmici pa ni dopustila, da bi ji vzela servis igro. Čeprav je Kovinićeva prišla do dveh winnerjev več ji to ni prav nič pomagalao, saj je mnogo bolj grešila od Nastje, ki se bo v naslednjem krogu pomerila s Čehinjo Deniso Allertovo.

17-letnica iz Prage je na mladinski teniški lestvici na 37. mestu, s Kolarjevo pa sta se letos že udarili na turnirju v Firencah, kjer je Nastja Čehinji prepustila le tri igre.


BEOGRAD, SRBIJA - Na Futures turnirju z nagradnim skladom 10,000 USD, ki se igra v glavme mestu Srbije, se je 19-letni Blaž Rola ustavil v polfinalu.

Rolo je pred vnovičnim finalom ustavil dve leti starejši Avstrijec Nicolas Reissig (631. na ATP) z rezultatom 6-2, 6-1. Kljub porazu bo Blaž iz Beograda odnesel nove točke, ki jih bo prištel k ostalim na teniški lestvici ATP in se s tem še povzpel. Sedaj se trenutno nahaja na 534. mestu, z novimi šestimi točkami pa se bo zelo približal petstoterici.

Blaž Rola se je tokrat ustavil v polfinalu

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete