Rafael Nadal še enkrat na težki preizkušnji; Zanesljiva Soderling in Murray

26.06.2010

WIMBLEDON - Prvi igralec sveta in zmagovalec Wimbledona 2008 Rafael Nadal, je bil daneš še enkrat v zaostanku 2-1 v nizih, a se je izvlekel in je še 'živ' na tretjem Grand Slamu sezone, ki se igra na angleški sveti travi.

Tokrat je peščeni kralj igral pet nizov proti Nemcu Philippu Petzschnerju, za razliko od prejšnjega kroga, kjer je Nizozemec Robin Haase dobil prvi in tretji niz, pa je Nemec danes dobil drugega in tretjega. Vprašanje je, kako bi se končal današnji dvoboj, če Rafa po zasotanku v nizih ne bi vzel zdravniškega odmora (tretma kolena in mišice), saj je Petzschnerja s tem vrgel iz ritma?

Drugopostavljeni Nadal še ostaja v igri za naslov

Rafa se je soočil kar s 25 asi in 63 winnerji z loparja nemškega igralca, a je po 3 urah in 45 minutah le izšel kot zmagovalec, prvič pa je že pred 4. krogom moral igrati težkih pet nizov. Kakorkoli, Španec ostaja na turnirju, toda zdravstvene težave bodo sigurno vplivale na naslednje tekme, ki jih ima pred sabo, pa čeprav je po dvoboju povedal, da ni nič resnega. Med današnjo tekmo je Rafa dobil tudi opomin od glavnega sodnika, ki mu ga je izrekel zaradi prikrite komunikacije s trenerjem in stricem Tonijem Nadalom.

24-letni Malorčan je prvi niz dobil po zaslugi Nemca, ki je zapravil že uvodno igro na svoj servis, nato pa izgubil naslednja dva. V četrtem je prišel do brejka v 4. igri, v petem pa povedel pri rezultatu 4-3 in malo kasneje dobil 43. dvoboj v sezoni od 48 odigranih tekem.  Petzschner, ki sta ga kot mladinca vodila še Boris Becker in Michael Stich, je napravil preveč nevsiljenih napak, da bi danes dokončno prelisičil Nadala, ki se bo v 4. krogu pomeril s Francozem Paulom-Henrijem Mathieujem.

Philipp Petzschner je doživel podobno usodo kot v 2. krogu Robin Haase

Mathieu je danes izločil včerajšnejga zmagovalca nad Johnom Isnerjem Thiema De Bakkerja, vsi štirje odigrani nizi pa so bili zelo tesni. Prvi trije so bili odločeni po podaljšani igri, zadnji pa je s 6-4 odšel v roke k Francozu.

Zelo prepričjivo zmaguje tudi Šved Robin Soderling, ki se zdi kar malo zapostavljen na wimbledonskem turnirju. Vsi govorijo o Rogerju Federerju, Andyu Murrayu, Rafaelu Nadalu, Andyu Roddicku, toda na Skandinavca ne smemo pozabiti. Danes je gladko s 6-4, 6-2, 7-5 domov poslal Brazilca Thomaza Belluccija, njegov nasprotnik, pred morebitnim obračunom z Nadalom, pa bo v osmini finala David Ferrer. Španec je po petih nizih premagal Jeremya Chardya iz Francije.

Robin Soderling brez pompa melje tekmece

Ekspresno hiti proti zadnjim obračunom in tako željeni prvi lovoriki za Veliko Britanijo tudi Andy Murray. Škot deluje zelo dobro na letošnjem Wimbledonu, ki ga 'Murraymania' še ni zajela, vendar nismo daleč od tega. Če bo Murrayu uspelo priti v četrtfinale in nato še dlje, lahko na otoku pričakujemo pravo evforijo, še posebej, če bo njihova nogometna reprezentanca izpadla pred četrtfinalom na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. No, Murray je danes s 6-1, 6-4 in 6-4 dobesedno povozil Francoza Gilleja Simona.

V drugi teden tekmovanja so se danes uvrstili še Jo-Wilfired Tsonga, eden skritih in tihih favoritov za vstop v zaključne dvoboje, Američan Sam Querrey in Francoz Julien Benneteau, ki je izločil Italijana Fabia Fogninija.

 
 Francoz Jo-Wilfired Tsonga na Wimbledonu igra šele tretjič, danes pa je z vstopom v 4. krog že izenačil svoj najboljši dosežek v All England Clubu iz leta 2007

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




3. krog:

[2] R Nadal (ESP) d [33] P Petzschner (GER) 64 46 67(5) 62 63
[4] A Murray (GBR) d [26] G Simon (FRA) 61 64 64
[6] R Soderling (SWE) d [25] T Bellucci (BRA) 64 62 75
[9] D Ferrer (ESP) d J Chardy (FRA) 75 63 46 36 75
[10] J Tsonga (FRA) d T Kamke (GER) 61 64 76(1)
[18] S Querrey (USA) d X Malisse (BEL) 67(4) 64 62 57 97
[32] J Benneteau (FRA) d F Fognini (ITA) 64 61 46 63
P Mathieu (FRA) d T De Bakker (NED) 76(5) 76(6) 67(8) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete