Le katera lahko ustavi Sereno Williams?

27.06.2010

WIMBLEDON - Branilka naslova, kraljica WTA Toura in 1. nosilka Wimbledona Serena Williams, z vsakim novim dvobojem na Wimbledonu pokaže svojo moč in pospravlja z nasprotnicami kot za stavo.

V 3. krogu jo je Slovakinja Dominika Cibulkova še dobro odnesla v drugem nizu, medtem ko to ne moremo reči za prvega, ki ga je izgubila še preden se je obrnila - v le 18 minutah in seveda brez dobljene igre.

Serena in Dominika sta se pomerili pomerili prvič v karieri. Slovakinja sploh ni igrala tako slabo, a je bila daleč od uspeha. Serena ji je zabila 38 winnerjev, 19 asov, napravila pa je le 9 napak ter prišla v 4. krog še devetič zapored na turnirjih za Grand Slam. Na Wimbledonu je slavila že trikrat, saj je zlati krožnik dvignila leta 2002, 2003 in 2009. Njena naslednja nasprotnica bo tudi nekdanja zmagovalka londonskega turnirja Marija Šarapova, ki je s 7-5 in 6-3 izločila Barboro Zahlavovo Strycovo. Bo Mariji uspel večji odpor ali celo zmaga proti Sereni, s katero ima razmerje 2-5?

Pogled Marije Šarapove je že usmerjen v 4. krog in obračun s Sereno Williams

Sedaj si že lahko postavimo vprašanje - le katera bi lahko ustavila super Sereno? Kim  Clijsters, Justine Henin, Jelena Janković, Caroline Wozniacki,...? Še najbližje bi bili, če omenimo njeno sestro Venus, s katero se lahko pomerita šele v velikem finalu in ponovita lanskoletno borbo za naslov. Jasno je, da je iz igre izpadla Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je danes že spakirala kovčke. Izgubila je namreč proti Čehinji Petri Kvitovi  s 7-5 in 6-0.

Azarenka in Kvitova sta dvoboj odigrali na najbolj vročem wimbledonskem igrišču, bolj vročem od osrednjega, številki 18, kjer sta dvoboj vseh dvobojev odigrala John Isner in Nicolas Mahut. Belorusko-češki dvoboj je bil eden bolj zanimivih danes v žesnkem delu turnirja. Kvitova, ki do nastopa na Wimbledonu sploh še ni dobila tekme na travnati podlagi, je danes zabeležila že tretjo zaporedno na najbolj pomembnem turnirju. Le kaj je bilo Belorusinji, ki je vodila 5-3 v prvem nizu, nato pa je izgubil 10 iger zapored ali po domače povedano, do uradno zabeleženega poraza ni dobili niti igre več?

Preko kvalifikacij v 4. krog - Kaja Kanepi, Estonija

Kvalifikantka iz Estonije Kaja Kanepi je Romunki Alexandri Dulgheru dopustila, da je prišla le do treh iger in dokazala, da njena zmaga proti Samanthi Stosur ni bila nikaršno naključje ter je vredna vsega spoštovanja. V naslednjem krogu bo igralka iz Baltika igrala s Čehinjo Klaro Zakopalovo.

Dobro gre tudi Kitajki Li Na, ki je pospravila z Rusinjo, ki igra za Avstralijo,  Anastasjo Rodijonovo, Poljakinja Agnieszka Radwanska (7. nosilka) pa je bila boljša od Italijanke Sare Errani.  Londonu je danes pomahala v slovo tudi njena rojakinja, 10. nosilka Flavia Penneta. Italijanka danes ni imela nikakršnih možnosti za zmago proti Čehinji Klari Zakopalovi.

Čehinja Klara Zakopalova je v 3. krogu ugnala Flavio Pennetto

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




3. krog:

(1) Serena Williams (USA) d. Dominika Cibulkova (SVK) 60 75
(3) Caroline Wozniacki (DEN) d. (29) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 75 64
(7) Agnieszka Radwanska (POL) d. (32) Sara Errani (ITA) 63 61
(9) Li Na (CHN) d. Anastasia Rodionova (AUS) 61 63
Klara Zakopalova (CZE) d. (10) Flavia Pennetta (ITA) 62 63
Petra Kvitova (CZE) d. (14) Victoria Azarenka (BLR) 75 60
(16) Maria Sharapova (RUS) d. Barbora Zahlavova Strycova (CZE) 75 63
(Q) Kaia Kanepi (EST) d. (31) Alexandra Dulgheru (ROU) 61 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete