Dvoboja dneva dobili Kim Clijsters in Serena Williams; Polom Wozniackijeve in začarana osmina finala za Jankovićevo

28.06.2010

WIMBLEDON - Po dnevu premora na Wimbledonu, so se danes nadaljevale tekme z dvoboji 4. kroga, ki peljejo v četrtfinale ali osem najboljših.

Čakala sta nas dva zanimiva obračuna, 25. medsebojni dvoboj Belgijk Kim Clijsters in Justine Henin ter tekma med dvema igralkama, ki sta že okusili slast dviga zlatega krožnika - Sereno Williams in Marijo Šarapovo.

Justine bo na wimbledonsko zmago morala počakati najmanj eno leto

Osmopostavljena Kim Clijsters je vsaj za letos ugasnila sanje rojakinje Justine Henin po zmagi na sveti wimbledonski travi, pa čeprav je izgubila 1. niz, na koncu pa se je rezultat glasil 2-6, 6-2, 6-3. Belgijki sta se med seboj udarili že 25., Heninova pa je na travnati podlagi do sedaj vodila s 3-1, na turnirjih za Grand Slam pa 5-2, vse to pa ji danes ni prav nič pomagalo. Pravzaprav je Heninova izgubila še tretji medsebojni obračun v letošnjem letu, od kar se je januarja vrnila na teniška igrišča.

''Justine me je v prvem nizu nadigrala. V drugem sem začela s pritiskom in agresivno igro. Zadela sem več prvih servisov in to je preobrnilo potek srečanja'', je dejala Kim, ki sedaj vodi 13-12 proti rojakinji, le ta pa je malo kasneje potrdila, da sama ni bila dovolj agresivnna ter dodala, da je letošnje leto za njo bolj uvajanje in privajanje na nov začetek, veliko več pa pričakuje od naslednjega.

Beograjčanka Jelena Janković nima sreče v 4. krogih Wimbledona

Clijstersova, ki je odločilni brejk naredila v 8. igri tretjega niza in nato rutinirano odservirala za zmago, se bo v četrtfinalu pomerila z Rusinjo Vero Zvonarjovo, kateri je Srbkinja Jelena Janković predala dvoboj pri rezultatu 6-1, 3-0 (iz kota Rusinje) zaradi poškodbe.

Jeleni se tako nadaljuje 'prekletstvo' osmine finala, saj ji ni uspelo stopiti stopničko višje niti v petem poskusu. Ja, petič je zaustavljena v 4. krogu najprestižnejšega turnirja na travi. Srbkinja niti slučajno ni izgledala kot 4. igralka sveta, sa je prvi niz suvereno pripadel 26-letni Rusinji po le 24 minutah, Jelena pa je k temu tudi sama pripomogla, ko je delala dvojne napake v ključnih trenutkih srečanja. V drugem nizu je pri rezultatu 0-3 odšla k sodniku in sporočila, da predaja 12. medsebojno srečanje.

Obe sestri Williams sta si kar težko priborili četrtfinale, povrh vsega pa jima je to uspelo na skoraj identičen način. Branilka naslova Serena je s 7-6 in 6-4 strla odpor zmagovalke Wimbledona 2004 Marije Šarapove. Prvi niz je bil odločen po ogorčenem boju v tajbrejku, ki se je končal 11-9, v drugem  pa je Serena izkoristila edino priložnost za brejk, medtem ko Šarapova ni imela nobene. Dvoboj na osrednjem igrišču je trajal 1 uro in 36 minut.

Venus Williams je na slovitem Wimbledonu slavila že petkrat

Njena starejša sestra Venus (11. četrtfinale na Wimbledonu) je odnesla celo kožo proti naturalizirani Avstralki Jarmili Groth, ki je klonila s 6-4, 7-6, njena naslednja nasprotnica pa bo Bolgarka Tsvetana Pironkova (še nikoli ni prešla 2. kroga na turnirjih za Grand Slam), ki ji je uspel veliki met proti Francozinji Marion Bartoli, nekdanji finalistki turnirja v All England Clubu.

Za največje presenečenje je poskrbela Čehinja Petra Kvitova, ki je dobesedno pospravila igrišče s tretjepostavljeno Caroline Wozniacki. Morda njena zmaga niti ni presenetljiva, je pa zato rezultat, ki se je na koncu glasil 6-2, 6-0. Kitajka Li Na je bila boljša od Poljakinje Agnieszke Radwanske in hiti proti drugemu letošnjemu polfinalu turnirjev velike četverice, Estonka Kaja Kanepi pa se je prvo prebila iz kvalifikacij, sedaj pa bo igrala kar v četrtfinalu. Tokrat je bila njena žrtev Čehinja Klara Zakopalova, ki je prišla do dveh iger v prvem nizu in štirih v drugem. Igralka iz Baltika je po zmagi v 1. krogu proti Samanthi Stosur prišla do samozavesti in verjetno tudi v boju za polfinale proti Petri Kvitovi ne bo brez možnosti.

Li Na iz Kitajske potrebuje le še zmago za drugi letošnji polfinale turnirjev za Grand Slam. Med štirimi najboljšimi je igrala že na OP Avstralije v Melbournu

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




4. krog:

(1) Serena Williams (USA) d. (16) Maria Sharapova (RUS) 76(9) 64
(2) Venus Williams (USA) d. Jarmila Groth (AUS) 64 76(5)
Petra Kvitova (CZE) d. (3) Caroline Wozniacki (DEN) 62 60
(21) Vera Zvonareva (RUS) d. (4) Jelena Jankovic (SRB) 61 30 ret. (low back injury)
(9) Li Na (CHN) d. (7) Agnieszka Radwanska (POL) 63 62
(8) Kim Clijsters (BEL) d. (17) Justine Henin (BEL) 26 62 63
Tsvetana Pironkova (BUL) d. (11) Marion Bartoli (FRA) 64 64
(Q) Kaia Kanepi (EST) d. Klara Zakopalova (CZE) 62 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete